Korányiék által megkörnyékezett újságíró írt hízelkedő cikket Magyar Péterről

Magyar Péter, tüntetés, baloldali tüntetés, Kossuth tér, Budapest, 2024. 04. 06.
Magyar Péter nemzetközi segítséget kapott: az AP dicsérte őt tegnapi cikkében
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
Vágólapra másolva!
Az AP nemzetközi hírügynökség egy Magyar Péternek hízelgő cikkel jelentkezett tegnap. Az anyagot az a Justin Spike jegyezte, akit korábban több alkalommal is megkeresett a Soros György által támogatott Action for Democracy (A4D). Mint ismert, ez a szervezet volt az, amelyik amerikai pénzből próbálta befolyásolni a magyar választásokat. Egyre több jel utal arra, hogy Soros Györgyék állnak Magyar Péter baloldali kampánya mögött.
Vágólapra másolva!

Tegnap hangzatos címmel jelentetett meg cikket Magyar Péterről, illetve az általa életre hívott tüntetésről az AP nemzetközi hírügynökség. Az írásban Magyarnak hízelegtek, ugyanakkor egy szóval sem említették meg a bántalmazási botrányát. Mint az köztudott, Varga Judit egy közel kétórás interjúban számolt be arról, hogyan terrorizálta őt politikai pályára készülő agresszív exférje. Többek között elmesélte, hogy amikor várandós volt, Magyar hogyan lökdöste őt, és hogyan zárta be őt egy szobába. 

Nem véletlen az elfogult írás, hiszen azt egy jól ismert nemzetközi baloldali újságíró jegyezte: Justin Spike. 

Ahogy arra a Mandiner korábban felhívta a figyelmet, Spike-ot a legutóbbi parlamenti választás előtt megkörnyékezte a Korányi Dávid-féle, Soros-támogatásból fenntartott Action for Democracy (A4D). Spike elismerte, hogy az A4D egyik aktivistája, Eric Koch arról győzködte, kormánykritikus éllel tudósítson Magyarországról. Koch különösen aktív volt akkoriban: egy kiszivárgott videón arról beszélt, hogy mintegy 1500 újságírót igyekezett befolyásolni. Mindebből pedig arra lehet következtetni, hogy 

a Magyarról hízelkedő cikket író Spike a nemzetközi Soros-hálózat keze alá dolgozik. 

Egyébként egyre több jel utal arra, hogy az amerikai üzletember és csapata áll Magyar Péter előretolása mögött. Az már kiderült, hogy a Transparency International felbukkant körülötte.