Spanyolország
ÉLŐ
Horvátország

Vagy kijönnek értem, vagy megölöm az élettársam - üvöltötte az erdőtarcsai férfi

illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy férfi azzal hívta fel a segélyhívót, hogy ha nem jönnek ki érte a rendőrök, akkor megöli a feleségét és baltával mindent földarabol. A rendőrök komolyan vették a fenyegetést és előállították a férfit.
Vágólapra másolva!

Január 23-án este 8 óra után pár perccel egy 33 éves, erdőtarcsai férfi részegen felhívta a segélyhívó miskolci központját, és közölte, hogy 

„vagy kijönnek értem, vagy megölöm az élettársam”.

 Az operátor megkérdezte, hogy ez azt jelenti-e, hogy a férfi fenyegeti az élettársát, mire azt a választ kapta, hogy: 

Fenyegeti?! Megölöm, megölöm a feleségemet, akkor ölöm meg amikor akarom!

Amikor a diszpécser kapcsolta volna a rendőrséget a férfi azt mondta, hogy „Ide nem kapcsol senkit, különben egy baltával megyek és darabolok mindent föl!”. Végül pedig azt tette hozzá, hogy: „Jöjjetek, vigyetek el! Miért nem jöttök?! Itt vagyok!” 

Fotó: unsplash

A fenyegetést a rendőrség komolyan vette, így elmentek a férfihoz és előállították. A férfi ugyan részeg volt a telefonhívás alatt, azonban ez nem menti fel a tett alól, sőt, súlyosbító körülménynek számít.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a férfivel szemben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt emelt vádat, és vele szemben szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, a felmerült 312.191.-Ft bűnügyi költség megfizetése mellett.

Magából kikelve konyhakéssel fenyegette a hozzá kiérkező rendőröket egy komáromi férfi tavaly januárban. A rendőröket azért riasztották, mert a nagyszülei lakásában tört zúzott, sőt még a társasház lépcsőházának ablakát is kitörte.

2022-ben egy 29 éves férfi nem akart elmenni a tárgyalására, ezért egy rendőrkapitányságot, több bíróságot és egy iskolát is robbantással fenyegetett meg. A férfinak egy gazdaság miatt kellett volna tárgyalásra mennie a Pesti Központi Kerületi Bíróságra tavaly szeptemberben. Azért, hogy a tárgyalás elmaradjon, aznap robbantással fenyegette meg az V. Kerületi Rendőrkapitányságot, a Kúriát, a Pesti Központi Kerületi Bíróságot, a Fővárosi Törvényszéket és egy közeli gimnáziumot.

Egy férfi idén márciusban riasztotta a rendőröket, hogy fia betört a lakásukba, majd azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz. Az apa ekkor hívta a rendőrséget, akikre a fia egy gázpisztollyal rátámadt, majd bezárkózott a lakás egyik szobájába.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről