Komótosan sétált ki a teremből fegyverrel a kezében a pécsi lövöldöző

Események

Vágólapra másolva!
Édesanyja szerint 14-15 évesen kezdett furcsán viselkedni a pécsi lövöldöző - hangzott el G. Ákos perének pénteki tárgyalásán. A fiatal férfi 2009 novemberében egy embert megölt, hármat pedig súlyosan megsebesített, amikor lövöldözni kezdett egy egyetemi gyakorlaton. A tárgyaláson édesanyján kívül korábbi elmeorvosát is meghallgatták, és levetítették a biztonsági kamerák felvételeit. A gyakran rossz minőségű képeken szaladó lányok, egy sérült, és G. Ákos is látható, amint komótosan kisétál a teremből, fegyverrel a kezében. Kövesse a tárgyalást élőben az [origo]-n!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül58 bejegyzés
09:00
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

A pécsi lövöldöző szüleit is kérdezné a bíróság

Tanúmeghallgatásokkal folytatódik pénteken a pécsi lövöldöző pere a Baranya Megyei Bíróságon. A tárgyalásra beidézték G. Ákos szüleit is, akik eddig nem szólaltak meg az ügyben. Az előzetes terv szerint a tárgyaláson levetítik az egyetem biztonsági kameráinak felvételeit is. Decemberben három napon át már tárgyalta a bíróság az ügyet, akkor a bíróság azt mondta, a február 4-re kitűzött tárgyaláson akár ítéletet is hirdethetnek a Magyarországon példátlan iskolai lövöldözés ügyében.

G. Ákos egyetemi hallgató a vád szerint 2009. november  26-án a pécsi egyetem biofizikai intézetében sportlövőpisztolyával megölte egy 19 éves csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy 19 éves fiatalembert, egy 36 éves laboránst és egy 54 éves asszisztenst. (A lövöldözésről szóló összes cikkünket megtalálja ezen a linken.)

A vád szerint G. Ákos előre kitervelte a gyilkosságot, készült rá, a visszahúzódó fiúnak korábban többször volt konfliktusa a csoporttársaival, és fenyegető kijelentéseket is tett. Az ügyész szerint a fiú személyiségzavaros, ami enyhe fokban korlátozta, hogy felismerje tettei súlyát. G. Ákos nem tett vallomást a bíróság előtt, de írásban benyújtott egy rövid vallomást, miszerint nem emlékszik arra, hogy mi történt az egyetemen, de bocsánatot kért az áldozatoktól a tetteiért. (Tudósításunkat az első tárgyalási napról itt olvashatja, összefoglalónkat a második napról ezen a linken, a harmadik napról pedig itt találja)

A Bama.hu a bíróság szóvivőjére hivatkozva csütörtökön este azt írta, hogy pénteken még nem lesz ítélet a perben, mert Kovács Attila bíró helyt adott a védőügyvéd egyik kérésének, és szembesítenek egymással két orvoszssakértői véleményt, az egyik szakértő azonban nem ér rá a pénteki tárgyalási napon, így máskor fogja meghallgatni a bíróság. A vádlott ügyvédje helyszíni bizonyítást is indítványozott a decemberi tárgyaláson.

A tárgyalás pénteken reggel 8 óra 40 perckor kezdődik, kövesse élő közvetítésünket itt, az [origo]-n!

09:30
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Szigorú biztonsági intézkedések

Fél kilenckor a hátsó bejáraton át vezették be a bíróságra G. Ákost. A tárgyalást a decemberihez hasonlóan szigorú biztonsági intézkedések kísérik, a tárgyalóterem ajtaja előtt fegyveres, maszkos rendőrök állnak. A terem előtt sok újságíró várakozik, de rajtuk kívül csak pár fiatal lány és egy idősebb pár várakozik a terem előtt. Ők valószínűleg a tárgyalásra beidézett tanúk.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Hátsó bejáraton vezették be a bíróságra G. Ákost

09:40
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Kék inget vett fel G. Ákos

Pontosan elkezdődött a tárgyalás, G. Ákos fekete öltönyben és kék ingben, kezén és lábán bilincsben, két maszkos rendőr és négy bv-őr között ül a teremben.

09:42
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Csak a vádlott édesanyja jött el

A bíróság beidézte tanúnak a G. Ákos szüleit is, de csak az édesanyja jelent meg, ő a bíró kérdésére azt válaszolta, hogy G. Ákos édesapja nincs a magyar köztársaság területén. A vádlott édesanyja barna kosztümben és fehér ingben érkezett, nagyon idegesnek tűnt.

09:50
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Nem engedi fényképezni magát a lövöldöző

A bíró kérdésére G. Ákos, a rá vigyázó őrök és a beidézett tanúk is azt válaszolták, hogy nem járulnak hozzá, hogy fénykép és hangfelvétel készüljön róluk. A bíró a decemberi tárgyalásokkal ellentétben most nem rendelte el, hogy lazítsák meg G. Ákos kezén a bilincset, hogy jegyzetelni tudjon.

09:54
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Nem lesz ítélethirdetés pénteken

A bíró bejelentette, hogy a meghallgatni kívánt szakértők közül többen nem tudtak eljönni a pénteki tárgyalásra, ez azt jelenti, hogy pénteken nem lesz ítélethirdetés az ügyben, a szakértőket egy következő alkalommal fogja meghallgatni a bíróság.

09:59
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Maradandó sérülése van két áldozatnak

A bíró a decemberi tárgyalás óta elkészült szakértői véleményeket olvassa fel. Egy orvosszakértői vélemény szerint a lövöldözés egyik sérültje, a gyakorlat vezetője maradandó sérüléseket szerzett, mivel el kellett távolítani az egyik heréjét. Egy másik vélemény szerint a harmadik áldozat, az asszisztensnő is maradandó fogyatékosságot szerzett.

10:00
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

G. Ákost bevezetik a terembe

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson!

10:04
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Kiküldték a fotóskat és a kamerákat

A bíró a szakértői vélemények felolvasása után kiküldte a teremből a kamerákat és a fotósokat, a tárgyalás többi részét nem lehet fotózni.

10:05
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

G. Ákos nem reagál a szakértői véleményekre

G. Ákost minden szakértői vélemény után megkérdezte a bíró, de ő nem akart reagálni azokra.

10:09
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Csalással vádolja a vádiratot egy ismeretlen levélíró

A bíró felolvasott egy az ORFK parancsnokának címzett levelet, amit egy magát pszichiátriai kivizsgálónak nevezett ember írt. A zavaros, furcsa nyelvezetű levél szerint a vádirat során csaltak, mert nem vették figyelembe a szakértői véleményeket.

10:11
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

G. Ákos aggódik a beadvány miatt

Miután a bíró felolvasta a furcsa levelet, G. Ákos megkérdezte, hogy ez azt jelenti-e, hogy nem fogják figyelembe venni az ügyében született elmeorvosi szakértői véleményeket? A bíró erre azt válaszolta, hogy ez csak egy beadvány, amit fel kellett olvasnia. G. Ákos ügyvédje a vádlottra nézve nyugtatólag rázta a fejét.

10:13
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

G. Ákos még mindig gyógyszereket szed

A bíró felolvasta a G. Ákost kezelő orvosok jelentését, ezek szerint G. Ákos minden nap több gyógyszert szed a pszichológiai problémáira.

10:15
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

A videókat rögzítette az első tanú

Az első meghallgatott tanú az egyetemi kamerarendszert kezelte a lövöldözés után, elmondása szerint ő csak annyit tett, hogy a felvételeket átkonvertálta számítógépen lejátszható formátumba, és átadta ezeket a rendőrségnek. A nő azt mondta, hogy a lövöldözésből semmit nem hallott, nem vett észre az egyetemen.

10:18
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Nem ismeri a lövöldözőt a lövészklub volt vezetője

Nem ismeri G. Ákost a másodikként megidézett tanú. A férfi annak a lőtérnek a vezetője volt korábban, ahova G. Ákos is járt. A bíró arról kérdezi, hogyan vezették a lőtéri naplót, a férfi szerint amikor ő még ott volt, mindig, mindent pontosan vezettek.

10:21
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Beszólították a terembe a vádlott édesanyját

A bíró beszólította a terembe G. Ákos édesanyját. A nő az adóhivatalban köztisztviselő, és az idézésben szereplőekkel ellentétben már nem a férjezett nevét használja.

10:23
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Vallomást tesz az édesanya

A bíró figyelmeztette G. Ákos édesanyját, hogy megtagadhatja a vallomást, de ő azt mondta, hogy nem él ezzel a lehetőséggel, vallomást tesz.

10:24
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Csendes, udvarias, rendes gyerek volt

Édesanyja szerint G. Ákos csendes, szorgalmas, rendes, okos, udvarias gyerek volt, semmi baj nem volt vele gyerekkorában, és pszichiátriai problémái sem voltak.

10:25
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Állandóan fürdött a vádlott

Édesanyja szerint G. Ákos 14-15 éves korában kezdett furcsán viselkedni, "állandóan fürdött", és fehérneműt cserélt, bőre kiszáradt és kirepedezett. Édesanyja akkor vitte először szakorvoshoz.

10:26
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Kutatónak készült a fiú

G. Ákos az érettségi után felvételizett az egyetemre, édesanyja szerint egy-két ponttal marad csak le. A nő szerint Ákos kutatói pályára készült, nem akart praktizáló orvos lenni, és az ő kérésére ment aztán a természettudományi karra.

10:28
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Három napig nem jött ki a szobájából Tunéziában

Édesanyja szerint az érettségi és a sikertelen felvételi után fiával kettesben elutazott egy 12 napos útra Tunéziába, ott vette észre először, hogy valami probléma van a fiával. Ákos három napra bezárkózott a szállodai szobájába, behúzta a függönyöket, és nem volt hajlandó kijönni a szobából. Édesanyja azt mondja, ő ezt sima depressziónak vélte, de amikor hazaértek, elvitte orvoshoz.

10:31
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

"Most kerülnek helyre a dolgok az életemben"

Ákos édesanyja azt mondta, így most utólag, a történtek fényében "kerülnek helyükre a dolgok", most érti meg, mi miért történt. Példái szeirnt Ákos többször furcsán viselkedett, például letakarta a szobájába szerelt légkondicionálót, mert azt mondta, hogy kamera van benne, és figyelik, vagy olyasmiket hallott, amit senki más nem.

10:33
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Könnyeivel küzd az anyuka

Elcsukló hangon meséli G. Ákos édesanyja, milyen furcsaságok történtek a fiával. "Hibás voltam, nem is akartam ezeket elhinni" - mondja, miután felsorolta a példákat.

10:35
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

A garázsba se ment le zsíros hajjal

"Sokat adott magára, a garázsba se ment le, ha zsíros volt a haja" - mondta az édesanya, aki a bíró kérdésére azt mondta, Ákos fürdési kényszere egy idő után javult.

10:36
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Soha nem verték

Az édesanya szerint a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben G. Ákost soha nem bántották otthon, sem ő, sem az édesapja, és a szülők sem veszekedtek egymással.

10:37
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

"Én irányítottam az életét"

Az édesanya szerint mivel az édesapa sokat dolgozik külföldön, hajózik, gyakorlatilag ő nevelte a fiát egyedül. "Én irányítottam az életét" - mondta. A fiú mindent megkapott az édesapjától, de ha itthon volt az apa, a fiúval főleg sportról beszélgettek, mert az mindkettejüket érdekelte.

10:40
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Nem akart élsportoló lenni

Az anya szerint Ákos sportolt, kosarazott, konditerembe is járt, de a korábbi asztmája miatt az orvos csak az úszást javasolta neki, ezért nem is sportolt komolyan.

10:41
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

"Szólt, hogy ki fog jönni a rendőrség"

Az édesanya szerint Ákos beavatta a tervébe, hogy el akar menni lőni. Elment fegyvert is venni, és szólt, hogy "ki fog jönni a rendőrség helyszíni szemlére", hogy megnézzék, hol tartja a fegyvereket.

10:43
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Nem örültek a szülők a lövészetnek

Sem az édesapa, sem az édesanya nem örült annak, hogy Ákos pont a lövészetet választotta hobbinak. A család a délszláv háborúban elvesztette mindenét, utána jöttek Magyarországra, hogy újrakezdjenek, Ákos édesapjának nagyon rossz élményei voltak a fegyverekkel kapcsolatban - mondta az édesanya. Ő sem támogatta a lövészetet, de véde a fiát, örült, hogy végre talált magának valamit, ami érdekli.

10:46
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

"Nem ivott, nem dohányzott, nem drogozott"

A bíró arra kíváncsi, miből vett lőszereket G. Ákos. Édesanyja szerint a fiú nem ivott, nem dohányzott, nem drogozott, otthon mindent megkapott "az édességtől a dezodorig". Rendszeresen kapott zsebpénzt, édesapjának pedig volt egy olyan szokása, hogy ha hazajött, adott egy nagyobb összeget, "mondjuk százezer forintot" Ákosnak. G. Ákos eddig rezzenéstelen arccal hallgatta édesanyját, erre viszont a fejét félrebiccentve elhúzta szemét.

10:50
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Ákos szerint nem tisztességesek a lányok

Édesanyja szerint a gimnáziumban voltak barátai Ákosnak, de a lányokkal nem nagyon törődött. Amikor erről kérdezte, azt mondta, a mai lányok nem tisztességesek, "csak a pénzre mennek", ezért ő nem foglalkozik velük. "Anya, hagyj, én építgetem a jövőmet" - mondta az édesanya szerint Ákos.

10:53
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Orvosi problémái miatt nem ment el a gólyatáborba

Édesanyja szerint Ákos el akart menni a gólyatáborba, de kiújuló, évek óta visszatérő urológiai problémája miatt nem ment végül. A csoporttársait később az interneten megmutatta édesanyjának. Amikor azt mondta, hogy szeretne elmenni az egyetemen szervezett egynapos bécsi útra, mindkét szülő nagyon örült, hogy menni akar.

10:55
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

"Észrevettem, hogy valami gáz van"

Édesanyja szerint később hiába nyaggatta, Ákos nem ment el a bécsi útra, azt mondta, azért, mert "őt csak bántják". Amikor megkérdezte, hogy mivel, fia azt mondta, hogy csúfolják, sugdolóznak a háta mögött. "Éreztem, hogy valami gáz van" - mondja az anyuka, aki szerint bár ő nem dohányzik, másnap egész nap fújta a füstöt a munkahelyén, mert úgy érezte, a fia "nem százas".

10:58
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

G. Ákos bilincsben

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
G. Ákos és a tanúk a tárgyalás elején

11:02
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

"Biztos voltak ilyen gondolatai"

A bíró megkérdezte az édesanyát, volt-e szuicid hajlama Ákosnak, beszélt-e valaha arról, hogy értelmetlen az élet. Az anya szerint amikor 14-15 éves korában elvitte orvoshoz, annak nemcsak a gyakori fürdés volt az oka, hanem az is, hogy fia egy órán át beszélgetett az ő nővérével, akinek arról beszélt, ogy nincs értelme az életnek. Egyszer egy hasonló tartalmú beszélgetést, sms-t is elcsípett a fia mobilján, ezért "biztos voltak ilyen gondolatai". A bíró részletesen kikérdezte az anyát arról, mikor és milyen gyógyszereket szedett a fia.

11:06
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

"Éreztem, hogy valami van"

A lövöldözés napjáról kérdezi a bíró az édesanyát, aki azt mondta, nem tud semmit, csak annyit, hogy "egész nap nyugtalan voltam, éreztem, hogy történt valami", próbálta is hívni a fiát telefonon. Egyszer beszéltek is, azt mondta a fiának, ha nem akar egyetemre menni, nem menjen, és ha gondolja, elmehetnek majd együtt egy hosszú hétvégére Prágába vagy Párizsba.

11:09
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Az édesapa is itthon volt

Kivételesen az édesapa is itthon volt a lövöldözés napján. Az édesanya szerint amikor ő munkába indult, fia még aludt. Az édesapa később felajánlotta a fiúnak, hogy elviszi az egyetemre, de Ákos azt mondta, nem kell, kismotorral megy, mert utána még lesz dolga.

11:11
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Ingerült volt Ákos, ha nem szedte a gyógyszereket

Édesanyja szerint volt olyan, hogy G. Ákosnak elfogytak a gyógyszerei, és nem szólt. Szerinte látszott a fián, ha nem szedte a gyógyszereit, ingerült volt, fel-alá mászkált. Fizikai agresszió nem volt benne, de pl. előfordult, hogy megfogta magán a pólót, és eltépte. Ezek a dolgok akkor neki nem tűntek fel, most, utólag kapnak értelmet - mondta.

11:14
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

"Azt mondták, rárohad a műanyag lakat"

"Bevette a fejébe, hogy senki nem akarja, hogy neki sikerei legyenek" - mondta az édesanya, aki a bíró által felolvasott rendőrségi vallomásában még azt mondta, hogy fia arra panaszkodott, hogy kiközösítik. Az anya már nem emlékszik arra pontosan, hogy mit mondott a rendőségen, akkoriban több gyógyszert is szedett, nehéz lelki állapotban volt, miközben "folyton azt mondták, hogy rárohad a műanyag lakat is".

11:17
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Programja volt Ákosnak a lövöldözés másnapjára

Édesanyja szerint fiának a lövöldözés másnapján egy órára sportorvoshoz kellett volna mennie. Erről a fiú ügyvédje átadott a bírónak két dokumentumot, egy sportorvosi igazolást az előjegyzésről, valamint G. Ákos naptárját, amibe saját kézzel írta be az időpontot. A bíró ezeket felolvasta, közben letorkollta Ákos édesanyját, hogy ne "ne szóljon közbe, asszonyom".

11:25
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Elmeorvost hallgat meg a bíróság

Ákos korábbi elmeorvosát hallgatja meg következőként a bíróság. A nőt a vádlott és édesanya is feloldotta korábban az orvosi titoktartás alól. A nő 2006 és 2007 között öt alkalommal látta Ákost a neurológiai magánrendelésén.

11:27
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Rohamot kapott a kémia felvételi közben G. Ákos

A doktornő a kezelések alatt készített feljegyzéseit olvassa fel. Ezek szerint G. Ákos azt mondta, a kémia egyetemi felvételi közben remegni kezdett, rohamot kapott, ki kellett menni a teremből, "előre érezte a kudarcot", ezért nem tudott maximumot nyújtani. Az orvos azt mondja, ő ezt pánikreakciónak tulajdonította.

11:31
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

135-ös az IQ-ja a lövöldözőnek

A doktornő szerint Ákos azt mondta, egy korábbi felmérés eredménye szerint IQ-ja 135-ös, azaz átlagon felüli.

11:32
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Szerelmes még nem volt

Ákos az első kezelésen azt mondta, szüleivel jó a kapcsolata, édesapja ugyan sokat van távol a családtól, de hiányát nem érezte. Szerelmes még nem volt, de örülne egy igazi barátnőnek. Istenfélő, és tervezi, hogy elmegy elsőáldozónak.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

11:35
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Hangulatváltozásokat figyelt meg magán Ákos

Az orvos gyógyszereket írt fel Ákosnak, ami segített az állapotán. Néhány hónapig nem jelentkezett, majd 2006 elején újra megjelent. Akkor arról számolt be az orvosnak, hogy hangulatváltozásokat figyelt meg magán, azt mondta, hogy szerinte az emberek egy része rosszul közelít felé. Egy következő találkozón azt mondta, hogy akár minden nap depressziós hangulatba jön.

11:37
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Nem volt kóros elváltozása

A doktornő elvégezte a szokásos pszichológiai teszteket Ákoson, egy depressziós és két szorongásos tesztet, az eredmények szerint nem volt kóros elváltozása Ákosnak. A fiú azt mondta, újra szedne antidepresszánst, de ő nem írta fel neki a kért gyógyszert.

11:44
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Fészkelődik a vádlott

Miközben a bíró a szakértőknek megállapított díjazásról szóló határozatokat olvassa fel, behívtak egy számítástechnikust a terembe, aki bekapcsolta a bekészített projektort és laptopot. G. Ákos fészkelődik a székében, többször alaposan körülnézett a teremben.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

11:48
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Levetítik az egyetemi kamerák felvételeit

Levetítik az egyetem biztonsági kameráinak felvételeit. Az első felvételen egy folyó látszott, pár másodperc elteltével a folyosó fénybe vesző végén többen átszaladtak, a folyosón lévő ajtók kinyíltak, többen kijöttek a termekből, és a folyosó vége felé fordultak. A folyosó végén szaladgálás látszott.

11:54
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Hátizsákkal ment a terembe a lövöldözés előtt G. Ákos

A második felvételen is egy folyosó látszott, a a képen két dátum is szerepel, az egyik szerint november 26-án 12 óra 15-kor készült, a másik órán már 13 óra 25 perc körül járt az idő. A feltelen az látszott, hogy egy férfialak, kezében hátizsakkal köjön egy ajtón, amjd átmegy a szemközt lévő terembe. Alig fél perc múlva valaki kinéz egy másik teremből, majd három lány szalad ki onnan, ahova a hátizsákos férfi bement.

12:16
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Feltehetően egy sérült látszott a kamerák felvételein

Még mindig a biztonsági kamerák felvételeit vetítik. Az egyiken lehetett látni talán egy sérültet: valaki a földön feküdt, odaszaladt hozzá egy férfi, majd a kezével mutatta valakinek, hogy telefonáljon - de nagyon rossz volt a kép.

12:27
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Komótosan sétált ki

G. Ákos a felvételek szerint 12.10-kor ment be a terembe egy hátizsákkal, előtte hosszabb ideig állt az ajtó előtt és többször körbenézett. 12 óra 16 perc 10 másodperckor jött ki a teremből, bement a mosdóba, majd pár másodperc múlva kijött, ekkor már a hátizsák nélkül, kezében a fegyverrel, amelyet előre tartott, és bement a terembe. Feltehetően egyből lőtt. Körülbelül fél perc múlva komótosan kisétált, kezében a fegyverrel.

12:32
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Nem nézte a róla készült felvételeket a lövöldöző

G. Ákos elfordította az arcát, amikor feltűnt a képeken, nem nézte meg őket. Anyja sem a kivetítőt, hanem fiát nézte.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
További képekért kattintson!

12:35
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Kifakadt G. Ákos anyja

 A kamerák felvételei után lejátsszák a rendőrségi riasztást rögzítő felvételt is. Az egyik bejelentő azt mondta, hogy az elkövető nagydarab, kövér fiú. Erre G. Ákos anyja kifakadt a bíróságon, hogy "ez nem igaz".

12:48
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Nyugodt hangon mondta a telefonba, hogy ő volt az elkövető

Lejátszották azt a hangfelvételt is, amely azt rögzíti, ahogy G. Ákos feladta magát. Nyugodt hangon közölte a rendőrökkel, hogy ő volt az elkövető, és megmondta azt is, hogy hol van. Édesanyja arcát a kezébe temetve hallgatta.

12:50
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Nem nézte az áldozatot G. Ákos

Lejátszották a helyszíni szemle felvételeit a tárgyaláson. A felvételen a terem ajtajában feküdt az áldozat. G. Ákos elfordította a fejét, amikor meglátta a vérbe fagyott holttestet és többször a kivetítővel szemben ülő anyjára nézett.

12:54
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Nem engedték a rokonokhoz az ügyvédet

Az ügyvéd megkérdezte a bírót, hogy beszélhet-e G. Ákos hozzátartozóival, de az őrök nem engedték meg. Az ügyvéd odament G. Ákoshoz és súgdolózva beszélni kezdtek.

12:58
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Leállították a durva felvételt

A halálos áldozat hozzátartozóit képviselő ügyvéd kérésére leállították a felvételt, amelyen az áldozat halottszemléje volt látható éppen. G. Ákos tudósítónk szerint láthatóan nehezen viselte a helyzetet.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Kattintson a tárgyaláson készített galériánért!

13:10
február 04, 2011
Vágólapra másolva!

Vége a tárgyalásnak

Véget ért a pécsi lövöldöző ügyének pénteki tárgyalása. A következő tárgyalást április 6-án tartják, a szakértőket hallgatják meg akkor.