Hugh Jackman élőben nézheti a taxisblokádot

Események

Vágólapra másolva!
Piroska napja van, és ma ünnepli születésnapját Jakupcsek Gabriella. Hideg, de napos lesz az időjárás. Budapesten taxisok be nem jelentett demonstrációt tartanak. Hugh Jackman Budapesten van. David Bowie csillagképet kapott, amerikaiak tűntek el Irakban. Tudja meg az Origótól, mi történt éjszaka és reggel!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül76 bejegyzés
08:00
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog névnapot kívánunk!

Boldog névnapot kívánunk Piroska nevű olvasóinknak! Ha Ön nem Piroska, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! Ma Aténa, Aténé, Athena, Atina, Beatrix, Fausztia, Fausztina, Gyöngy, Lizandra, Margit, Margita, Margitta, Margó, Özséb, Pál, Palmer, Pável, Pírea, Piri, Pirit, Piros, Pósa, Színes, Szinta, Trixi nap is van.

08:00
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Hideg, napos idő lesz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon nyugat felől csökken a felhőzet, mindenütt kisüt a nap, és gomolyfelhők képződnek. Legtovább a Tiszántúlon várható összefüggő felhőtakaró, ott hajnalban néhol még hószállingózás is lehet, később csapadék már nem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és +1 fok között valószínű. Késő estére -7, -2 fokra hűl le a levegő.

08:01
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Ma van Jakupcsek Gabriella születésnapja

Ma ünnepli a születésnapját Jakupcsek Gabriella és Kevin Costner, boldog születésnapot kívánunk nekik! A mai napon született többek közt Gilles Villeneuve autóversenyző, Cary Grant és Oliver Hardy (vagyis Pan a Stan és Pan duóból) színészek.

08:03
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Megszületett a Bowie-csillagkép

Belga csillagászok új csillagképet regisztráltak David Bowie tiszteletére. A csillagkép hét csillagból áll, amik villámcsapást formáznak. Az új csillagkép a Mars közelében figyelhető meg, írja a Guardian.

08:06
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Taxisok demonstrálnak

Be nem jelentett demonstrációt tartanak hétfő hajnal óta a taxisok Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében. Teljes cikkünket itt olvashatja.

08:09
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Elfogták a feltételezett gyilkosokat

Elfogták a csemői gyilkosság feltételezett elkövetőit, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat N. Zsolt 35 éves nagykőrösi lakos és társa, a 28 éves M. Róbert ellen. Teljes cikkünket itt olvashatja.

08:11
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Az Iszlám Állam civileket rabolt el

Az Iszlám Állam fegyveresei legalább 400 civilt elraboltak, miután újabb területeket foglaltak el a szíriai Deir ez-Zor városáért vívott harcban, írja a Guardian.

08:13
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Nem enyhül a félelem a piacokon

Folytatódik az áresés a tőzsdéken: valamennyi nagyobb ázsiai piac mínuszban indította a napot, tovább szakadt az olajár is. Teljes cikkünket itt olvashatja.

08:16
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Vitáztak a demokrata elnökjelöltek

Vasárnap esti tv-vitájukon a Demokrata Párt elnökjelöltségére aspirálók elsősorban belpolitikai kérdésekről beszéltek, Hillary Clinton nemegyszer került vetélytársai támadásainak kereszttüzébe. Bernie Sanders vermonti szenátor kritizálta Clintont a fegyverviselés ügyében képviselt álláspontjáért, miközben ő maga sem válaszolt arra a kérdésre, hogy 2005-ben vajon miért szavazta meg a fegyvergyártó cégek immunitásáról szóló törvényt, és miért szavazott többször is a fegyverlobbinak kedvezve.

08:18
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Sean Penn elmondta, milyen volt El Chapóval

Fontos részletek előzetes nyilvánosságra kerülése után a CBS amerikai televízió vasárnap este sugározta a Sean Penn-nel készített teljes interjút, amelyben a sztár a mexikói drogbáróval történt találkozójáról beszélt.

A hollywoodi sztár nem sokkal azt követően adott interjút Charlie Rose-nak, az amerikai televíziós újságírás egyik nagyágyújának, hogy megjelentette a Rolling Stone című magazinban az El Chapo (a Köpcös) ragadványnevű, Joaquín Guzmán mexikói drogbáróval titokban rögzített hatórás beszélgetésének összefoglalóját.

08:19
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Ma szabadult fel a pesti gettó

1535-ben a mai napon alapította meg Pizzaro Lima városát. 1945-ben Budapesten a Vörös Hadsereg ezen a napon szabadította fel a pesti gettót, a német hadsereg pedig felrobbantotta az Erzsébet hidat.

08:20
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Működik Juncker csodafegyvere

Hét és fél milliárd euró közpénzből nagyjából 50 milliárd eurónyi beruházást sikerült mobilizálnia az Európai Stratégiai Beruházási Alapnak, az EFSI-nek, amely 22 tagállamban finanszíroz különböző projekteket. Magyarország eddig 2,4 millió euró hitelhez jutott. Teljes cikkünket itt olvashatja.

08:21
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Betett az alacsony olajár

Több mint 29 százalékkal zuhant a világ egyik legnagyobb olajtermelő vállalatának, a Saudi Basic Industries Corp. a negyedéves profitja. A Sabic nettó nyeresége 3,08 milliárd rial, mintegy 821 millió dollár lett a tavalyi utolsó negyedévben.

08:23
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Amerikaiak tűntek el Irakban

Irakban eltűnt három amerikai állampolgár, írja a CNN. Az eltűnt személyek egy amerikai cégnek dolgoztak, iraki források szerint ketten közülük iraki-amerikai kettős állampolgárok.

08:25
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

315 forint az euró

Az euró 315,10, a dollár 289,15, a svájci frank 287,70, a japán jen 2,4679 forinton forgott reggel 7-kor a bankközi devizapiacon. A nyitás óta a dollár 0,10 százalékkal erősödött, az euró 0,09, a frank 0,21, a jen 0,13 százalékkal gyengült a forinthoz viszonyítva.

08:27
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Születhet még Czeizel-baba

További, Czeizel Endrétől származó ondósejtek várnak beültetésre az egyik magyar lombikbébi-klinikán. A Blikk információja szerint a néhai orvos-genetikus szerelme, H. Dóra nem használta fel az összes mintát, amit szeretőjétől kapott, így még maradt annyi, hogy egy újabb gyermek születhessen a minta felhasználásával.

08:28
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Keresik az eltűnt amerikaiakat

A bagdadi amerikai nagykövetség megerősítette, hogy több amerikai állampolgárt elraboltak. A nagykövetség együttműködik az iraki hatóságokkal, hogy megtalálják és kiszabadítsák az eltűnt személyeket, írja a BBC.

08:30
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Vannak gazdagok, és mindenki más

A világ leggazdagabb 62 emberének akkora a vagyona, mint a világ szegényebbik felének összesen, írja a BBC. A leggazdagabb egy százalék vagyona megegyezik a maradék 99 százalék vagyonával.

08:30
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Még olcsóbban tankolhatunk majd

A benzinnél 2-4, a gázolajnál 2-5 forintos csökkentést valószínűsítenek a GKI Energiakutató elemzői a piaci folyamatok alapján.

08:31
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Japánnak betett a hó

Gondot okoz a hétfő reggelre lehullott hó Japán közlekedésében, jóllehet Tokió belvárosában mindössze hat centiméter esett, és a java még hátra van.

08:33
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

9 éves gyerek a Burkina Fasó-i túszdráma áldozatai között

Négy ukrán is van az ouagadougoui terrortámadás és túszejtés 29 halálos áldozata között, három nő és egy kilencéves fiú - adta hírül vasárnap Ukrajna külügyminisztériuma. A tájékoztatás szerint mindannyian ugyanannak a családnak a tagjai. Az egyik nő résztulajdonosa volt annak a kávézónak, melyet - a szemben lévő szállodával együtt - megtámadtak a merénylők. A kávézó másik tulajdonosa az asszony olasz férje volt, aki szintén életét vesztette a támadásban. A kilencéves fiú közös gyermekük volt, írja a Hirado.hu

08:39
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Musk rakétája felrobbant

A milliárdos Elon Musk SpaceX cége újra megpróbált leszállítani egy rakétát egy Csendes-óceánon úszó platformra. A rakéta sikeresen leszállt, de aztán felborult és felrobbant.

08:41
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

29 dollár alatt az olaj

A nyersolaj hordónkénti ára 29 dollár alá esett vasárnap. Az elemzők szerint a piac már az iráni export újraindulását árazza, ezért ilyen olcsó az olaj, írja a CNN.

08:45
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

A cseh elnök szerint lehetetlen integrálni a muszlimokat

Milos Zeman cseh elnök egy televíziós interjúban azt mondta, lehetetlen integrálni a muszlimokat az európai társadalmakba. Az elnök szerint a menekülthullám mögött az egyiptomi Muszlim Testvériség áll, írja a Guardian.

08:47
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Egy autó szalagkorlátnak ütközött

Az M35-ös autópályán, a Debrecen felé vezető oldalon a 33. km-nél egy személyautó szalagkorlátnak ütközött, a külső forgalmi sávot lezárták a helyszínelés idejére, tájékoztat az Útinform.

08:49
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Feljelentették a kolléganőjét zaklató rendőrt

Több tanút is kihallgattak az ügyészek a kolléganőjét állítólagosan zaklató rendőr ügyében, írja a Bors. Egy fővárosi kapitányságon szolgálatot teljesítő, közrendvédelmi állományban dolgozó rendőr a lakására invitálta kolléganőjét, majd kulcsra zárta az ajtót, és szexuá­lisan közeledett a hölgyhöz. A történtek miatt feljelentés született.

08:53
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Hatalmas botrány jöhet a teniszvilágban

Olyan titkos dokumentumok jutottak a BBC és a BuzzFeed birtokába, melyek szerint az elmúlt évtizedben 16 csúcsteniszezőt gyanúsítottak meg azzal, hogy szándékosan vesztettek el meccseket. A játékosok közt Grand Slam-győztesek is vannak.

08:58
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

DiCaprio megkapta a kritikusok díját

Kiosztották az amerikai filmkritikusok díját. Leonardo DiCaprio lett a legjobb színész, Brie Larson a legjobb színésznő. A legjobb rendező George Miller lett, a legjobb film a Spotlight.

09:01
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Áramszünet miatt áll a fonódó

A Margit híd előtt áramszünet miatt lekapcsolt a főjelző, a 19-es villamosról leszállították az utasokat. 

09:04
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Egy-egy sáv szabad az Andrássyn

A Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében a taxisok az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tartanak be nem jelentett tüntetést hétfő hajnal óta. A felsorakozott gépkocsik egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat. Aki teheti, kerülje el az útszakaszt.

09:09
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Ezt követelik a taxisok

A demonstráció Facebook-oldalán írják le a belvárost megbénító taxisok, miért tüntetnek, kiáltványukat változtatás nélkül közöljük:

 

Kiállunk a törvényben garantált jogainkért, és követeljük a jogtalan állapotok azonnali megszüntetését! Követeljük az UBER és a többi illegális személyszállító azonnali betiltását. Követeljük a büntetések azonnali kiszabását az összes említett "vállalkozásra" és azok szereplőire (sofőrök). Követeljük az Uber alkalmazás azonnali kikapcsolását (oldják meg, és kész). Követeljük a legális taxisokkal kapcsolatos elvárások normalizálását. Célunk Tarlós István főpolgármesterrel megértetni a jelen állapot tarthatatlanságát. Célunk országunk vezetőinek a figyelmeztetése ,hogy nem vagyunk birkák. A helyzet megoldásának kitalálása, módja és kivitelezése nem feladatunk. Az érdekvédőink nem védenek, hanem taposnak rajtunk, a fuvarszervezők is. Nem politikusok vagyunk, hanem taxisok, mi az utcán vagyunk jók, de ott nagyon ! Akik meg létrehozták ezt az egész sz@r helyzetet (Tarlós, közgyűlés, Orbán, Bkk, Metál, Putyin, Obama, Merkel, Netanjahu ..stb..mit érdekel minket, hogy kicsoda) nagyon gyorsan kezdjenek kapkodni, hogy helyrehozzák ...

09:19
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Rendőrök irányítanak a Deákon

Az Origo helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a Deák tér környéki utcákban halad a forgalom, bár lassan, rendőrök irányítják. A rendőrök egyébként a taxisok szerint rendesek velük. A taxisok nem az Uber betiltását követelik, csak azt, hogy az uberesekre is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint rájuk. Vagy a taxisokra vonatkozó szabályokat enyhítse a főváros, mert jelenleg túl nagyok a különbségek, így nem bírják a versenyt.

09:21
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Több taxist várnak

Az Origo tudósítója szerint 10-től kezdődik a taxisok rendes, bejelentett demonstrációja, 11-től a Városháza elé vonulnak. A taxisok szerint addigra sokkal többen lesznek, mint most.

09:28
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

A taxisok békésen beszélgetnek

Forrás: Origo
09:30
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Keresztbe álltak a taxisok

Forrás: Origo
09:35
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Keresztbe fordult egy kamion az M1-esen

Egy kamion keresztbe fordult az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 67. kilométernél. A balesetben senki sem sérült meg, de a teherautó mindkét sávot elfoglalja. A műszaki mentés idejére Komáromnál leterelik a forgalmat az autópályáról. Tatánál lehet visszahajtani az M1-esre – írja a police.hu.

09:37
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Hajnal óta lángol egy raktár Sopronban

Hajnal óta ég egy négyezer négyzetméteres raktár Sopronban. A Baross úti épület födéme több helyen beszakadt, elhúzódik az oltás - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

09:42
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Meghalt két hegymászó Skóciában

Két hegymászó meghalt a skót Stob Coire nam Beith csúcson. Úgy tűnik, egymáshoz kötözve zuhantak le, írja a Guardian.

09:47
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Nő lett Tajvan elnöke

Nő lett az elnök Tajvanon, az ellenzéki Demokratikus Haladás Párt megnyerte a választásokat. Kína szerint a két ország kapcsolata "komoly kihívások" előtt áll.

09:49
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Leáll az UniCredit az eladásokkal

Ukrán leánybankja eladása után nem tervez újabb eszközértékesítéseket az UniCredit - nyilatkozta vasárnap Federico Ghizzoni vezérigazgató a Reuters beszámolója szerint, írja a Portfolio.

09:50
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár minisztériumából igazol új takarítókat a MÁV

Másfélszer többet költ takarításra a MÁV a következő években, a helyiségeket egyebek mellett a Miniszterelnökség tisztán tartásáért is felelő Jánosik és Társai Kft. takarítja majd - közölte a Népszabadság.

09:51
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Hatvan embert mentettek ki egy égő hajóról Új-Zéland partjainál

Tűz volt egy kirándulóhajón hétfőn az új-zélandi Északi-szigettől északra, de a hajón tartózkodó 53 utas és a hétfős személyzet minden tagja megmenekült - közölték a hatóságok.

09:53
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Kicsit mozdulhatnak a tőzsdék

A gyenge ázsiai nyitás és a csökkenő olajár ellenére emelkedtek a határidős részvényárfolyamok. Elemzők a nyitás előtti mozgások alapján mérsékelt elmozdulásokra számítanak. Az IG Markets szerint a londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 16 ponttal, 0,3 százalékkal emelkedhet, míg a frankfurti DAX-30 index 11 ponttal, 0,2 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 1 ponttal eshet nyitáskor.

09:55
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Hosszú Katinka két aranyat hozott el Austinból

Hosszú Katinka két aranyéremmel fejezte be szereplését az egyesült államokbeli Austinban rendezett nemzetközi úszóversenyen. Teljes cikkünket itt olvashatja.

09:57
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Varga szerint a kormány 850 milliárdot hagy az embereknél

Az idén több mint 850 milliárd forint maradhat az adózóknál 2010-hez képest. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, a 2010 óta formálódó adórendszer legfontosabb elve, hogy csökkenjen a munkavállalók jövedelmének terhe. Teljes cikkünket itt olvashatja.

10:00
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Újra jár a fonódó

A korábbi áramszünet után újra jár a fonódó villamos.

10:01
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Van esély az emelkedésre Budapesten

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat ellenére az elemzők látnak okot rá, hogy a Budapesti Értéktőzsdén a nyitás után felfelé induljanak az árak. Az Equilor a reggeli elemzésében utalt rá, hogy a pénteki lengyel leminősítés után elképzelhető további átcsoportosítás a lengyel eszközökből a magyar befektetések felé. 

10:03
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Tinédzserlányok ellen emeltek vádat

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség csoportosan elkövetett rablás büntettének kísérlete miatt emelt vádat három fiatalkorúval szemben, akik a vád szerint pár hónappal ezelőtt egy VI. kerületi bevásárlóközpont tetőteraszán próbáltak meg kirabolni egy tizenöt éves lányt.

A vádirat szerint a tizenhat és tizenöt éves fiatalkorú lányok 2015. október 13. napján az esti órákban egy VI. kerületi bevásárlóközpont tetőteraszán követni kezdték a tizenöt éves sértettet azért, hogy az értékeit megszerezzék.

10:06
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Kínában nőtt az új építésű lakóingatlanok ára

A kínai statisztikai hivatal adatai szerint az ország 70 nagyvárosában átlagosan 0,20 százalékkal emelkedett a lakóingatlanok ára decemberben a novemberi adatokhoz képest. Novemberben 0,19 százalék, októberben 0,07 százalék emelkedést mértek. Tavaly májusban először jegyeztek fel növekedést 2014 áprilisa óta.

10:10
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Megkezdődik a vagyonkiadás a Buda-Cashnél

A Buda-Cash felszámolója az ügyfélvagyon kiadásának gyorsítása érdekében állományátruházási eljárást indított. A szolgáltatók február 18-áig jelentkezhetnek az ügyfélvagyon átvételére - írja a Portfolio.

10:12
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Algéria is lelépi Magyarországot

Nem érdemes már Algériára sem úgy tekinteni, mint észak-afrikai országra, ahol pusztán a turizmusban próbálnak meg Európához felnőni. Nem érdemes, mert már ők is "lelépik Magyarországot" zöld energiában, írja a hvg.hu

10:17
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

28 dollár alatt járt a kőolaj

A Brent kőolajfajta ára 28 dollár alá, 27,67 dollárra esett, 2003 óta nem volt ennyire olcsó, írja a BBC. Az ár a mélyrepülés után valamivel feljebb kapaszkodott, 29,25 dollárra.

10:20
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Ellökte és megrúgta a nővérét egy bedrogozott férfi

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy férfit, aki bántalmazta a nővérét Dombiratoson. A gyanúsítottnál a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett, írja a beol.hu

10:20
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkednek a tőzsdék

A frankfurti DAX-index 0,07, a londoni FTSE-100 0,20 százalékos mínuszban kezdte a napot. A párizsi CAC 40 0,15 százalékos pluszban nyitott. A legnagyobb európai vállalatok gyűjtőindexe, a EuroStoxx50 0,23 százalékkal növekedett. A nyitás után lendületes emelkedés indult valamennyi piacon.

10:22
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Nagyon fáj az OMV-nek a 30 dolláros olaj

Drasztikus lépésekre kényszerül az OMV, a zuhanó olajár miatt költségcsökkentés és akár nagyobb eszközleírás is jöhet, írták a hétvégén osztrák lapok a Portfolio szerint.

10:25
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

A közmunkásoknak külön csokot ad a kormány

Az Orbán-kormány nem akar beleszólni senkinek a családi életébe, a nők helyzetbe hozása pedig a politikája zászlóshajója – mondta a hvg.hu-nak adott interjúban Novák Katalin. Az ifjúság- és családügyi államtitkár azt is elárulta: a közfoglalkoztatottaknak külön csok lesz. Orbán szerint Novák egyike azoknak a nőknek, „akikben van kurázsi". Most eldönthetik, mennyi.

10:30
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Előzetest kér az ügyészség a rendőrökre támadó menekültekre

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 14 külföldi előzetes letartóztatását indítványozta a nyomozó ügyészség, a döntést hétfőn hozza meg a Kecskeméti Járásbíróság - tudatta a Bács-Kiskun megyei főügyész hétfőn reggel.

A gyanúsítottak előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a terhükre rótt bűncselekmény súlyossága miatt tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének, illetve a nyomozás kezdeti stádiumában tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetnék - tette hozzá.

10:32
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Miért nem a Parlament előtt tüntetnek?

A taxisok Deák téri demonstrációján valaki kikiabált egy civil autóból a taxisoknak: "Miért nem inkább a Parlament előtt tüntettek?" A taxisok azt válaszolták: "Megyünk oda is, tesó!"

10:33
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Megismétlődhet a taxisblokád

Elegük van a taxisoknak abból, hogy ígérete ellenére a főváros nem tesz semmit azért, hogy szabályozza az Uber működését - mondták el az Origo helyszíni tudósítójának. Arra a kérdésre, hogy mit várnak, most mitől lenne a főváros hatékonyabb a kérdésben, azt mondták: ez egyelőre csak figyelemfelhívó demonstráció, de lehet, hogy megismétlődik a taxisblokád. "Ha annak idején a mi tiltakozásunk ellenére is volt erejük bevezetni a taxisrendeletet, most legyenek ugyanilyen kemények velük is" - üzenték a taxisok a fővárosnak.

10:38
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Bárkinek ingyen odaadná gyerekét egy amerikai apa

Egy vicces apuka eladásra kínálta a gyermekét, mint „totyogó ébresztőórát”. Az apa hajnalban tette közzé a képet a felhívással, jó eséllyel olyan korán ébresztette fel a kisfia, írja az nlcafe.hu. A hirdetés szövege az alábbi volt:

 

„Totyogó ébresztőóra

INGYEN elvihető

Tökéletes ébresztőóra... nem kell többé beállítani az órádat reggel hatra, mert ez a pici gyerek már 5:30-kor felébreszt. Reggeli? Nem gond, pirítóst készít neked 5:35-re, hogy tele hassal kezdhess neki a napnak."

10:40
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Öt embercsempészt fogtak el Csongrád megyében

Öt embercsempészt és 52 határsértőt fogtak el a rendőrök Csongrád megyében a hétvégén - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

10:42
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Eddig 170 milliárd forint folyt be a földeladásokból

Eddig 130 ezer hektár termőföldet értékesítettek a Földet a gazdáknak programban – jelentette be az állami földekért felelős államtitkár vasárnap Budapesten. Bitay Márton Örs hangsúlyozta, hogy a program célja nem a bevételszerzés, hanem a magyar földművesek, a középosztály, a családi vállalkozások segítése, valamint a spekuláció kiszűrése. A program keretében főként kis területeket értékesítettek, mintegy 7000 gazda vásárolt 12 ezer birtoktestet, írja az agroinform.com

10:45
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Négy ember szenvedett szén-monoxid-mérgezést

Négy embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tyukod egyik lakóházából vasárnap este - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Dóka Imre. A Kossuth Lajos utcában lévő száz négyzetméteres családi ház konyhájában mértek magas gázkoncentrációt a tűzoltók, a helyiségben nyílt égésterű gázkazán működött. Az épületben szén-monoxid-érzékelő nem volt felszerelve - tette hozzá a szóvivő.

10:49
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Színes imázsfilm készült Budapestről 1938-ban

A két világháború között a Metro-Goldwyn-Mayer technicolor eljárással készített elképesztő színes filmecskét Budapestről, írja a Lemon.hu.

10:53
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

A csökkenő olajár tovább gyengítette az orosz és a kazah devizát

Hétfőn reggel ismét lejtőre került a kőolaj ára, ami különösen az olajexportáló volt szovjet tagállamok devizáit gyengítette. A csökkenő olajár miatt történelmi mélypontra került a kazah tenge. A dollár 372,58 tengén nyitott a pénteki 362,67 tenge után. Tavaly augusztusban 180 tenge ért egy dollárt. Gyengült az orosz rubel is hétfő reggel. Ekkor 78,94 rubel ért 1 dollárt, amivel az orosz fizetőeszköz még közelebb került 2014. decemberi mélypontjához, a 80,1 rubel/dollár jegyzéshez. A rubel az idei év eleje óta csaknem 7 százalékkal gyengült a dollárral szemben.

10:56
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Irán szerint jogtalanok a szankciók

Irán jogtalannak nevezte és elítélte hétfőn azokat a büntető intézkedéseket, amelyeket az amerikai kormány rendelt el előző nap 11 természetes, illetve jogi személy ellen, mert részt vettek az iráni rakétaprogramban.

10:59
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

A Lufthansa e-újságokat ad az utasainak

A németországi okostelefon-tulajdonosok naponta átlagosan 2,5 órát töltenek készülékük használatával. A légi utasok többségének legalább egy elektronikus eszköz lapul a zsebében utazás közben. E két trendre reagálva a Lufthansa digitalizálja a fedélzeten elérhető újságok és magazinok tartalmát, írja a VG.hu

11:01
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Ellopta a sofőr mobilját a stoppos

A Tamási Rendőrkapitányság eljárást indított lopás megalapozott gyanúja miatt egy 28 éves paksi férfi ellen, írja a teol.hu. Egy pusztahencsei férfi tett bejelentést a rendőrségre, mert 2015. január 17-én a délutáni órákban Nagydorog és Sárszentlőrinc között gépkocsijával felvett egy stoppos férfit, aki eltulajdonította a járműben tárolt mobiltelefonját. A sértett a simontornyai vasútállomáson újra összetalálkozott az elkövetővel, aki beismerte a lopást, majd a készüléket visszaadta.

11:06
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Hugh Jackman Budapesttel szelfizett

Hugh Jackman olyan szelfit posztolt a Facebook-oldalára, aminek a hátterében a Lánchíd látható. A posztot a Bors szúrta ki.

Beautiful Budapest

Posted by Hugh Jackman on Sunday, January 17, 2016
11:07
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Bomba robbant egy törökországi iskolánál

Bombatámadás ért egy török általános iskolát a határ menti Kilis tartományban. A támadásban legalább két ember életét vesztette, sok a sebesült - írja a hirado.hu.

11:10
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Vége a diplomamentő programnak

Habár sikeresnek tartják, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-nél mégsem tervezik a diplomamentő program folytatását. Az utolsó nyelvtanfolyamokra tavaly novemberben lehetett jelentkezni, és a résztvevőknek idén december 31-ig lesz lehetőségük számot adni tudásukról, írja az MNO.hu

11:13
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Minden kiszivárgott a Xiaomi új csúcstelefonjáról

Árak, specifikációk, megjelenési dátum – szinte mindent tudni már a Xiaomi Mi5-ről. A hvg.hu összeszedte az információkat.

11:20
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Videón a lángoló volt déli pályaudvar Sopronban

11:22
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Indulhatnak Kínába a magyar lovak

Csaknem egyéves előkészítés után, február elején megkezdődhet a magyar tenyész- és versenylovak szállítása Kínába, írja a Napi.hu.

11:27
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Sean Penn szerint veszélyben van az élete

Sean Penn a CBS-nek nyilatkozott arról, hogy bár semmi köze ahhoz, hogy a hatóságoknak végül sikerült elfogniuk az El Chapo (a Köpcös) ragadványnevű, Joaquín Guzmán drogbárót, mégis úgy látja, hogy rá akarják ezt kenni. Emiatt pedig elképzelhető, hogy veszélyben az ő élete is, írja a Blikk.

11:29
január 18, 2016
Vágólapra másolva!

Amnesty International: Zaklatják a menekült nőket

Erőszak és szexuális zaklatás kíséri azoknak a lányoknak és nőknek az útját - beleértve európai tartózkodásukat is -, akik a Közel-Keletről menekülnek Európába - számolt be felméréséről hétfőn az Amnesty International (AI) nevű nemzetközi jogvédő csoport.