Clooney-Merkel-találkozó

Események

A Michael Clayton főszereplője George Clooney
Vágólapra másolva!
Lídia és Lívia napja van. Ma változékony idő lesz, felhősebb égbolt és eső is várható. Vigyen esernyőt, jó lesz az. Ma ünnepli 36. születésnapját Christina Ricci színésznő, az Addams Family szereplője. Kollégáival hamarosan Ön is a gravitációs hullámokról elmélkedik majd, ezért olvassa el összefoglalónkat. Történelmi pápa-pátriárka találkozó lesz az 1054-es egyházszakadás óta először, órákon belül. Tudja meg az Origótól, mi történt éjszaka és reggel! Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül57 bejegyzés
07:36
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog névnapot kívánunk!

Február 12. az év 43. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 323 nap van hátra. Boldog névnapot kívánunk Lídia, Lívia  és nevű olvasóinknak! Ha Ön nem Lídia vagy Lívia, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! A Lídia görög eredetű bibliai név. Jelentése: az ókori kis-ázsiai Lüdiából származó nő. A Lívia a latin Líviusz férfinév női párja. Nemzetségnévből származik, jelentése bizonytalan, lehet: ólomszürke, kékes, vagy: irigy, rosszakaratú. Ma Álea, Bán, Erátó, Eulália, Lida, Lilla, Liviána, Livianna, Reginald nap is van.

07:39
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Érzékeny a hidegfrontra? Fájhat majd a feje

Hidegfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás, ingerlékenység jelentkezhet. Erősödhetnek az ízületi fájdalmak, a görcsökkel járó megbetegedéseknél gyakoribbak lehetnek a görcsök. Hosszabb lesz a reakcióidő.

07:46
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Van Önnél esernyő? Ma eshet is

Eleinte változóan, majd többnyire erősen felhős lesz az ég. Kisebb eső előfordulhat. A csapadék mennyisége területi átlagban: csapadéknyom és 2 mm között valószínű. A délkeleti szél többnyire mérsékelt marad. Az 5-10 km/h-s átlagszél mellett 20-30 km/h-s maximális széllökésekre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, a legmagasabb nappali hőmérséklet +7 fok körül alakul.

07:52
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

A Dallas győzött a címvédő Chicago otthonában

A trónkövetelő Dallas Stars 4-2-re győzött a címvédő Chicago Blackhawks otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján. A Nyugati főcsoport második helyén álló vendégek az első harmad után 4-0-ra vezettek, Patrick Eaves már ekkor háromszor volt eredményes. Sikerével a texasi csapat egy pontra megközelítette a nála három összecsapással többet játszott nyugati éllovas Chicagót.

Dallas Stars NHL jégkorong Forrás: AFP

Eredmények:

Columbus Blue Jackets-Anaheim Ducks 4-3, szétlövés után
New York Islanders-Los Angeles Kings 5-2
Philadelphia Flyers-Buffalo Sabres 5-1
Ottawa Senators-Colorado Avalanche 3-4
Minnesota Wild-Washington Capitals 3-4
Winnipeg Jets-Boston Bruins 2-6
Chicago Blackhawks-Dallas Stars 2-4
Edmonton Oilers-Toronto Maple Leafs 5-2

07:52
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Folyamatos a haladás a hidakon

Lezárták a XVIII., Bakonybánk utcát a Szinyei Merse Pál utca és a Nap utca között, mert javítják az útburkolatot. A XX., Vörösmarty utcában a Szemere utcánál útszűkületre számítsanak, mert tart az úttest helyreállítása. Az 52-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Nagysándor József utca és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között. Lezárták az V., Szabadság teret az Aulich utcától a volt MTV-székház előtti területig, illetve a Zoltán utcát a Nádor utcáig rendezvény miatt. A VII., Izabella utcában, a Jósika utca és a Dob utca között egy szakaszon útszűkületre készüljenek, mert javítják a csatornát. Napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

Forrás: Origo
08:05
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Egy oldalon Orbán Ráhel és Gyurcsány Ferenc

Legalább is a ma reggeli Blikkben. A napilap arról ír, hogy Orbán Ráhel várandósan is dolgozik, egy ismerősre hivatkoznak, aki azt mondja "jön-megy, dolgozik, ezerrel pörög".

Forrás: Origo

Gyurcsány Ferenc pedig eladja részesedését a vállalkozásából, és mindent a feleségére hagy, "kögazdaggá" téve ezzel őt - ahogy az újság fogalmaz.

08:11
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Lelassult a haladás

Lelassult a haladás a 10-es főúton befelé az Ürömi úti körforgalom előtt, a 11-es főúton a Pünkösdfürdő közelében, az M3-as bevezető szakaszán a Szerencs utca közelében, a Keresztúri úton a Kerepesi út előtti szakaszon, a Jászberényi úton a Maglódi út előtt.

08:14
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Szombaton lezárások és demonstrációk lesznek

Lezárják szombaton a Jászai Mari teret és a Széchenyi felső rakpartot 8 órától 10:30-ig, a Balassi Bálint utca - Markó utca - Szemere utca - Szalay utca útvonalat 10 órától 11 óráig, valamint az Alkotmány utcát 11 órától 13 óráig demonstráció miatt. A 2-es villamos 9.40-től 13 óráig rövidített útvonalon a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér M között közlekedik.

Szintén demonstráció tartanak, ezért lezárják szombaton a Kapisztrán teret, a Nándor utcát, valamint az Országház utcát és az Úri utcát egy-egy szakaszon 12 órától 20 óráig, az Ostrom utcát pedig 14 órától 14:30-ig. A 16-os, a 16A és a 116-os autóbusz a Dísz tér irányába terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Bécsi Kapu tér és a Kapisztrán tér megállót.

08:19
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

A gravitációs hullámok léteznek

Amerikai kutatók bejelentették azt, amit Albert Einstein már száz évvel ezelőtt megjövendölt: a gravitációs hullámok léteznek, és - hála két egymással összeolvadó fekete lyuknak - először sikerült észlelni őket. Olvassa el az Origo összefoglalóját.

Illusztráció két fekete lyuk ütközéséről Forrás: NASA
08:27
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Egy mondat mentette az amerikai tőzsdéket

Az egynapos nemzeti ünnep után kinyitott a japán tőzsde. A pihenőnap viszont nem segített sokat az itt jegyzet részvényeknek. A reggeli zuhanásban már 2012-es mélypontján van a Nikkei - írja az Investor.hu.

A Dow Jonest 400 pontos mínuszból hozta vissza Szuhail bin Mohammed al-Mazrui azzal a mondatával, hogy az OPEC-országok hajlandók együttműködni egy esetleges termeléscsökkentésben. A nyilatkozat után 15 700 pontig visszakúszott a Dow Jones, ezzel a felét legalább visszahozta az egész napos esésnek.

Forrás: 123rf.com
08:32
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Bochkor Gábor durvát mondott

A rádiós a Music Fm Önindító című műsorában kijelentette:

- írja a life.hu. A rádiós Pierce Brosnan szí­nész és felesége közös fotója apropóján szólalt meg a témában. A James Bond-filmek sztárjának neje legalább harminc kilót hízott.

Bochkor Gábor most beszólt, korábban meg őt támadták szavai miatt Forrás: Music FM / Facebook
08:36
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Leszállt a pápa

Forrás: Origo
08:41
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Demokrata jelöltek vitája a Wall Streetről

Milwaukee-ban vitázott egymással csütörtökön este Hillary Clinton és Bernie Sanders, a Demokrata Párt két elnökjelölt-aspiránsa, két nappal azt követően, hogy a New Hampshire-i előválasztáson a volt külügyminiszter alulmaradt a vermonti szenátorral szemben.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Darren Mccollester

Sanders ezúttal is megismételte azt az álláspontját, miszerint Clintont túlságosan is fogva tartják a Wall Street érdekei, és kampánya is tizenötmillió dollárt kapott a Wall Street nagybankjaitól: "Ugyan, ne vegyük semmibe az amerikaiak intelligenciáját!

Valószínűleg szórakozásból, mert ki akarja hajítani a pénzt az ablakon, nem?"

08:49
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Elhunyt Killik László

Laci bácsi hosszú éveken át szolgálta klubunkat - emlékszik meg mesteredzőjéről az Mtk.hu. Az 1927 szeptember 1-jén, Aradon született kosárlabdaedzőt mindig a játékosok iránti tisztelet, a megértés és a hihetetlen szakmai tudás jellemezte. Laci bácsi – aki példátlan módon – több mint húsz évig volt szövetségi kapitány, a válogatottal háromszor szerzett bronzérmet az Európa-bajnokságokon.

Forrás: Camera Kft.
08:51
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Orbán vs. Pilz címlappal nyit a Népszabadság

A reggeli Népszabadság Orbán Viktor és Pilz Olivér üzengetéséről ír. Orbán Viktor szerint külső erők gerjesztenek elégedetlenséget a pedagógusok körében, Pilz Olivér viszont a hermanosok nevében ezt visszautasítja.

Forrás: Origo
08:54
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Tarthatatlan helyzet az egri kórházban

Hónapokig akadozott a melegvíz-ellátás - írja a reggeli Magyar Nemzet. A lap szerint volt olyan, amikor kezet mosni sem tudtak a betegek, ami egy hasmenéses járvány esetén több, mint kellemetlen.

Forrás: Origo
08:56
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Látványos, rövid videóban a gravitációs hullámokról

Ha nincs ideje hosszú összefoglalókat olvasgatni, akkor nézze meg narrált szájbarágónkat. Ebből megérti, miről elmélkednek kollégái a reggeli kávé mellett.

09:03
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Lesz új Harry Potter-könyv

A borító még nem végleges. Forrás: Origo

Rowling 2007-ben még azt nyilatkozta a Der Spiegelnek: „A Harry Potter mindenkinek, így nekem is elég volt”, ezért egészen biztos benne, hogy a Harry Potter sorozathoz nem nyúl többet hozzá, így a hetedik kötet lesz az utolsó része a varázslótanonc kalandjainak. A Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című kétrészes színmű a darab nyári premierje után jelenik meg nyomtatásban.

09:05
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Megkezdi adását a Vatikáni Rádió

85 éve a pápa jelenlétében ünnepélyesen felavatták a Vatikáni Rádiót. A kilenc nyelven sugárzó rádióban elsőként XI. Pius pápa szólt a hallgatókhoz. A rádió 1939. március 2-án sugárzott első ízben magyar nyelven, de csak tíz évvel később kezdődött a rendszeres magyar adás. A Vatikáni Rádió jelenleg 35 nyelven sugároz naponta adásokat, műholdon át a világ valamennyi tájegységét elérik.

Forrás: --
09:07
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

A csok miatt még jobban felpöröghet a hitelezés

Több mint 34 százalékkal több lakossági hitel fogyott tavaly, mint 2014-ben. A csok iránti érdeklődés minden kölcsöntípusnál további keresletet gerjeszthet - írja a Világgazdaság Online.
09:09
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Már megint a két Korea

Dél-Korea elvágta az észak-koreai Keszong térségbe tartó energia- és vízszolgáltatást.

09:11
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Megölte feleségét egy 95 éves férfi Tatán

Holtan találtak az otthonában egy nőt hajnalban Tatán, a rendőrség elfogta 95 éves férjét, aki megalapozottan gyanúsítható felesége megölésével. A feltételezett elkövető T. József nem ismerte el a terhére rótt cselekményt. Emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

09:15
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Bajban van Budapest?

Érdemi fejlesztések nincsenek, a felújításokhoz a vagyon felélése és hitelfelvétel szükséges - írja a napi.hu. A 313,5 milliárdos kiadással szemben a költségvetés csak 228,1 milliárd forintos folyó bevételt tud szembeállítani. A 85,4 milliárd forintos hiányt 15 milliárdos hitelfelvétellel és a 70 milliárd forintos maradvány elköltésével ellensúlyozzák.

09:20
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Könnyebben tanuljuk a hangutánzó szavakat

A Max Planck Intézet és a Radboud Egyetem kutatói kimutatták, hogy egy idegen nyelvben könnyebben tanuljuk meg azokat a szavakat, amelyeknek hangalakja összeköthető a jelentéssel - ilyenek például a hangutánzó szavak is. Az eredmények arra mutathatnak rá, hogy vannak olyan jelenségek, amelyeket rengeteg kultúrában hasonlóképpen írunk le, és a hangalak és a fogalom szoros kapcsolata megkönnyíti egy idegen szó tanulását.

Forrás: Kovács Attila
09:28
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Újjáéledt a "kihalt" dél-afrikai zebraalfaj

Harmincévnyi szelektív tenyésztés után a Quagga Projektben sikerült újra előhozni az alföldi zebrákra jellemző vonásokat. A szelektíven szaporított példányok megkülönböztethetetlenek az egy évszázaddal korábbi síksági példányoktól - írja a DailyMail.

09:34
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Tűz a prágai cseh Nemzeti Múzeumban

Tűz ütött ki péntekre virradóra a felújítás alatt lévő prágai cseh Nemzeti Múzeum történelmi Vencel téri épületében, és leégett a tetőrész faszerkezetének egy része - közölte Pavlína Adamcová, a prágai tűzoltóság szóvivője.

A helyszínre éjjel két óra körül kiérkezett mintegy 150 tűzoltónak csak több mint háromórás küzdelem után sikerült megfékeznie a lángokat, az épület fő részében nem esett kár. A tető faszerkezetének 200 négyzetméteres területén keletkeztek károk. Egy embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak. A kár nagyságát egyelőre nem mérték fel.

09:36
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Csökkent a benzin ára

Csökkentette bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a gázolaj ára nem változott. A mérsékléssel a benzin átlagára 300-301 forintra csökkent, a gázolaj ára 299-300 forint maradt. Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Forrás: MTI/Varga György
09:41
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Nemcsák Károly egyedül maradhatott

Több mint két évtized után valószínűleg elhagyták Nemcsák Károlyt. Az 58 éves színész jelenleg a József Attila Színház igazgatója. A Blikk szerint a felesége döntött a szakításról. A lépés még nem hivatalos, de a színházban már mindenki erről beszél.

09:41
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Becsapós kattintásvadász oldalak

Egyre veszélyesebbek a kattintásvadász oldalak - írja a Vs.hu. Az egyik ilyen oldal kamuhírét a napokban az állami gyógyszerészeti intézetnek kellett cáfolnia, a magyar hatóságok pedig tehetetlenek a cselesen regisztrált oldalak ellen. Az oldal úgy értesült, hamarosan a hivatalos látogatottságmérésből is kikerül a legnagyobb lájkvadász oldal.

Forrás: PhotoAlto/Anne-Sophie Bost / Altopress/Anne-Sophie Bost
09:48
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Enyhe csökkenéssel nyithat a tőzsde

Nyári Zsolt, a KBC Securities vezető üzletkötője szerint a piac elég volatilis, a nemzetközi hangulat negatív, az eladói hullám a magyar piacot is elérte ezen a héten. Az üzletkötő enyhén negatív nyitást vár, de napon belüli felpattanás bármikor jöhet - tette hozzá. Véleménye szerint az OTP-re és a Richter-papírokra eladói nyomás jöhet, a Magyar Telekom és a Mol árfolyama inkább emelkedhet.

Fotó: Mudra László [origo]
09:52
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Zuhan a dollár a forinttal szemben

Az eurót a csütörtök esti 311,15 forint után péntek reggel 311,01 forinton jegyezték. A dollár árfolyama 274,04 forintról 275,11-re emelkedett péntek reggelre, a svájci franké pedig 282,27-ről 282,67 forintra.

Forrás: AFP/Adek Berry
09:56
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Tűz volt a 200 négyzetméteres műhelyben

A műhelyben egy traktor, berendezési tárgyak és szerszámok égtek. A tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok közben egy disszugáz- és egy oxigénpalackot is kihoztak az épületből. Ezeket folyamatosan hűtik, amíg megérkezik a helyszínre egy mesterlövész, aki kilövi őket. A tűzben nem sérült meg senki - írja a Baon.hu.

09:58
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Megváltoztatja a génjeinket, amit eszünk

A Nature Microbiology tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint majdnem minden, amit eszünk, megváltoztatja a génjeinket. A Cambridge-i Egyetem kutatói élesztőn modellezték, hogy mennyire számít az elfogyasztott étel a genom szempontjából - kiderült, hogy nem csak a gének aktivitása befolyásolja az anyagcserét, de az anyagcsere is a géneket, és a számukra elérhető tápanyag képes befolyásolni a géneket. A kutatások segíthetnek abban, hogy megértsük, miért reagálnak különböző módon az emberek egyes gyógyszerekre.

Fontosak a gének, de nem mindenhatóak Forrás: AFP
10:02
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Villanyoszlopnak hajtott egy kisbusz Túrkevén

Gyerek is volt az autóban, agyrázkódás gyanújával kórházba szállították. A jármű mentését egy alászorult fatörzs akadályozta, ezért a tűzoltók emelőpárnával emelték meg a kisbuszt, ezek után vontatták ki az árokból - írja a Szoljon.hu

10:07
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Látványos drónfelvétel a Tisza-tóról

10:11
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

20 milliót nyert volt férjétől Bálint Antónia

Akkori párjának adott kölcsön 17 millió forintot azzal a feltétellel, hogy három hónap múlva visszakapja - írja a Bors. Nem kapta vissza. Pereskedtek. A bíróság végül – első fokon – neki adott igazat.

Forrás: Facebook/Bálint Antónia
10:17
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Csökkent az arany ára

Az arany ára 0,44 százalékkal unciánként 1242,30 dollárra csökkent.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
10:19
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Erős nyitás az európai tőzsdéken

A kereskedés kezdetén a frankfurti DAX index 1,22 százalék, a londoni FTSE-100 index 1,01 százalék, a párizsi CAC-40 index 1,53 százalék nyereséget mutatott. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,13 százalékkal, az európai FTSE Eurofirst 300 index 1,60 százalékkal erősödött.

Pozitív változás ez a csütörtöki állapothoz képest, amikor nagy veszteséggel zártak az európai indexek, a londoni FTSE-100 2,39 százalékkal 5536 pontra, a frankfurti DAX index 2,93 százalékkal 8752 pontra, a párizsi CAC-40 index 4,05 százalékkal 3896 pontra esett. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 3,62 ponttal, az európai FTSE Eurofirst 300 index 3,68 százalékkal gyengült.

10:23
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Emelkedett az olaj ára

Az európai tőzsdék nyitásakor a Brent 3,56 százalék, a WTI nyersolaj 3,72 százalék nyereséget mutatott a globális kereskedelemben hordónként 31,13 és 27,19 dolláros jegyzésen.

10:27
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

15 éve ismerjük az emberi géntérképet

A Science és a Nature magazin is nyilvánosságra hozta az emberi genom - az emberi lény molekuláris tervrajza - első olvasatának két, csaknem azonos változatát. Ekkor a világ két vezető tudományos folyóirata két különböző amerikai cég alkotta emberi géntérképet közölt. A géntérképpel lehetővé vált annak felismerése, hogy egy tulajdonságért melyik gén vagy géncsoport felelős. Az emberi géntérkép mintegy 28 000-36 000 gént tartalmaz.

DNS-lánc Forrás: AFP/Science Photo Library
10:31
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Kevesebb hivatal és kevesebb bürokrata

A bürokráciacsökkentés eredménye, hogy ezeken a területeken kevesebben fognak dolgozni, de az országban sok helyen kimutatható strukturális munkanélküliség azt is jelzi, hogy a jól képzett szakemberek el fognak tudni helyezkedni. Így pedig az átalakítás a gazdaság és az emberek érdekét szolgálja - magyarázta Kovács Zoltán kormányszóvivő az állami hírtelevízióban.

10:39
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Araszol a kocsisor

A Szilágyi Erzsébet fasorban a Széll Kálmán tér felé lassú a haladás, a Szépvölgyi úton a Kolosy térnél, a Kerepesi úton befelé a Fogarasi úttól, a Vámház körúton a Kálvin tér felé.

Torlódásra számítsanak a Budaörsi úton befelé, a Váci úton befelé a Róbert Károly körút közelében, az M3-as bevezető szakaszán a Kacsóh Pongrác úti felüljáró közelében.

10:39
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Gyengült az euró

Az euró gyengült, a tőzsdék nyitásakor 0,26 százalékkal jegyezték alacsonyabban, 1,1294 dolláros árfolyamon.

Forrás: ONLY FRANCE/JAUBERT/ ONLYFRANCE.FR/Jaubert
10:44
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

A férfi biológusok lebecsülik a nőket

A Washingtoni Egyetem kutatásai szerint a női biológusok gyakrabban hagyják félbe tanulmányaikat, mint a férfiak - ebben azonban a férfiaknak is nagy szerepük van. A PLOS ONE tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a biológiát hallgató férfi gólyák sokkal többre becsülik és okosabbnak tartják a férfi biológustársaikat, még akkor is, ha a nők jobb eredményeket érnek el. Az 1700 diák részvételével zajlott felmérés során a női hallgatók nem tettek különbséget női és férfi társaik között, kizárólag a megszerzett tudás alapján rangsorolták őket.

Kathy Niakan, a Francis Crick Intézet kutatója Forrás: Francis Crick Intézet
10:46
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Nem engednék iskolába gyerekeiket a szülők

"Nem leszek suliban" felhívással szülői kezdeményezés indult a tanárok támogatására. Ennek célja - igen meglepő módon -, hogy a szülők február 29-én, hétfőn ne engedjék iskolába gyerekeiket. "Három nap hiányzást igazolhat a szülő, legyen ez az első figyelmeztetés!" - írják. A kezdeményezés megválaszolatlanul hagy pár kérdést. Ilyen például az is, hogy mit kezdjen magával az a gyerek, akit aznap nem engednek el, de nem megoldott a felügyelete. De a tanároknak is érdekes lehet csökkent osztálylétszámmal órát tartani, majd a lemaradóknak másnap segíteni.

Forrás: MTI/Varga György
10:50
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Pótlóbusz jár

Az 1-es villamos helyett az Etele út/Fehérvári út és a Budafoki út/Dombóvári út között baleset miatt.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán
10:52
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Bankfoglalás a Flórián téren

A Nem adom a házamat Facebook-csoport aktivistái elfoglalták az OTP Bank Flórián téri fiókját. Részletekről külön cikkünkben írunk.

Forrás: Origo
10:57
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Egész angol városokat húznak fel a startupok

Liverpool 2012-ig melegágya volt a videójáték-iparnak, de akkor bezárt a híres Studio Liverpool, ezzel mintegy 100 fejlesztő találta magát állás- vagy cégkeresésben. A köztes időben London, pontosabban Tech Citynek nevezett bikaerős technológiai központ talált rá a megoldásra: a világ harmadik legnagyobb startupklaszterének számító városrész terjeszkedni kezdett - írja az üzletrész.hu.

10:59
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Vegyi fegyvert készít az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam egyes esetekben vegyi fegyvert vetett be a csatatéren. A CIA úgy véli, hogy képes kis mennyiségben klórgázt és mustárgáz előállítani - mondta a CBS televíziónak az igazgató a műsor előzetese szerint.

11:03
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Merkel és Clooney találkozója

George Clooney amerikai színész az Ave, Cézár című filmjének bemutatója alkalmából tartott fotózáson van a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A képen látható, ahogy Angela Merkel német kancellárral tartandó találkozójukra érkezik a színész és felesége, Amal Clooney brit-libanoni ügyvéd a berlini kancellári hivatal elé péntek reggel.

Forrás: MTI/AP/Markus Schreiber
11:04
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

A városközpont felé tartók sávzárásra készüljenek

A 81-es főúton Győrött a Fehérvári út és az Ipar utca kereszteződésében lévő körforgalomnál egy kamion kerékpárost sodort el.

11:09
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Új ösztöndíj hallgatóknak

Campus Mundi néven új ösztöndíjprogramot indított el az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Kilencezer hallgatónak nyújt lehetőséget arra, hogy résztanulmányokat folytathasson, szakmai gyakorlaton vagy tanulmányúton vegyen részt európai és Európán kívüli országokban. A program pénzügyi kerete hat évre 9,2 milliárd forint, a sikeresen pályázók - attól függően, hogy mely országban tanulnak majd - havonta 186-270 ezer forint ösztöndíjat kaphatnak.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
11:18
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Magyarok a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon

A fesztiválra két magyar alkotást hívtak meg, Bucsi Réka LOVE című animációs filmje a rövidfilmes versenyprogramban debütál, Fliegauf Bence Liliom ösvény című játékfilmjének világpremierjét pedig a Forum nevű szekcióban tartják, amelyben formabontó, kísérleti alkotásokat mutatnak be.

Az Oscar-díjas Coen testvérek Ave, Cézár című alkotásának nemzetközi premierjével elkezdődött csütörtök este a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja. A tíznapos fesztiválon 436 filmet mutatnak be. A relatív többség - mintegy 150 alkotás - német, vagy német közreműködéssel készült.

11:21
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Így néz ki Fliegauf Bence Liliom ösvényének plakátja

Forrás: Origo
11:24
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Vigyázzon a szén-monoxid-mérgezéssel

Forrás: Origo
11:26
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

Még egy kép Clooney-ról, aztán tényleg dolgozzon

Forrás: MTI/AP/Markus Schreiber
11:27
február 12, 2016
Vágólapra másolva!

További szép napot!

Ennyi volt mára, ha érdekli, mi történt ma hajnalban és reggel, akkor görgesse végig reggeli percről percrénket, amiben a nap indító híreit gyűjtöttük össze.