Soros Györgyről és a Tescóról is megkérdezzük Lázár Jánost

Események

Lázár János sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Az 51. Kormányinfón biztosan szó lesz Soros Györgyről, a budapesti közlekedési átalakításokról és a bevándorlásról. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül64 bejegyzés
15:14
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Soros György is szóba kerül a Kormányinfón

Az 51. Kormányinfón arról is érdeklődünk Lázár Jánostól, hogy milyen titkosszolgálati információk vannak a kormány birtokában Soros Györgyről, és összehívják-e a nemzetbiztonsági bizottságot.

Soros György magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója és tiszteletbeli kuratóriumi elnöke az egyetemen, ahol előadást tartott Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
15:19
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

10 éves az őszödi beszéd

A Kormányinfón az őszödi beszéd 10. évfordulójáról is megkérdezzük Lázár Jánost.

Gyurcsány Ferenc 10 évvel ezelőtt mondta el híres őszödi beszédét Fotó: Polyák Attila - Origo
15:22
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Miért akarta Csányi Sándor megvenni a Tescót

Arról is érdeklődünk, hogy milyen érvvel beszélte le Orbán Viktor miniszterelnök Csányi Sándort a közép-európai Tesco megvételéről.

Csányi Sándor állítólag meg akarta venni a Tescót Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
15:36
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Ismét késés

A mai Kormányinfó is késéssel kezdődik. 

15:53
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a szokásos Kormányinfó. 

15:55
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Elismerték Varga Mihály munkáját

A kormány pénteken és a jövő héten is ülésezik majd. Lázár János azt mondta, a kormány elismerte Varga Mihály munkáját, mivel Magyarországot fölminősítette. A kormányt azonban hidegen hagyta a fölminősítés, mivel várható volt ez a lépés. 

15:57
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

12 éve nem történt ilyen Magyarországon

Lázár János kiemelte, hogy 12 éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség. Több megyei jogú városban munkaerőhiányról lehet beszélni, míg az infláció is rendkívül alacsony. A gazdasági miniszter arról is beszélt a kormányülésen, hogy hat év alatt tíz százalékponttal csökkent a magyar államadósság. 

15:58
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Gyorsíthatnak a növekedésen

Hatodik éve tartani tudja Magyarország a háromszázalékos hiánycélt - mondta a Miniszterelnökség vezetője. A hétfői kormányülésen megszülethetnek azok a döntések, amik a gazdasági növekedés felpörgetését szolgálják. A költségvetés esetében több módosítás is lehet. 

16:00
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

7800 új építési engedély

Lázár János arról is beszélt, hogy sokak számára komoly lehetőséget jelent majd a 2017-es költségvetés. Idén április végén 7800 új lakásépítési engedély érkezett be - mondta a miniszter. 

16:02
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár: Csak fejlesztési hiány lesz

Lázár János a cafeteria-rendszer átalakításáról azt mondta, rendeződik a Szép kártya ügye is. Működési oldalon a költségvetés hiányt nem tartalmaz - mondta a miniszter. Csak fejlesztési hiánya lesz az országnak - tette hozzá. 

16:05
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

787 milliárd forint jut béremelésre

Lázár János arról is beszélt, hogy az ország 2010-ben a csőd szélén állt. Ebből az időszakból sikerült kilépni, így 2012 után egyre többet tudtak béremelésre költeni. A közszektorban azóta folyamatosan nőnek a bérek - mondta a miniszter. A minimálbér-emelés ügyében a kormány nem akar bármit előre kijelenteni. 787 milliárd forint megy el 2017-ben béremelésre. 

16:06
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Gazdasági növekedés fölött a béremelés

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, körülbelül egymillió ember kötődik a közszektorhoz. A béremelések 2020-ban 1014 milliárdot fognak érni. A kormány mindezt alaposan mérlegelte, mivel ez fölötte van a gazdasági növekedés ütemének. 

16:09
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár: Nagy siker született hétfőn

A bevándorlásról azt mondta Lázár, hogy hétfőn jelentős sikert értek el, mivel sikerült a Schengen 2.0-t megjeleníteni egy európai dokumentumban. Elfogadták, hogy az EU határain kívül kell menekültpontokat felállítani - mondta a miniszter. Lázár szerint megjelent az az elv is, hogy a határokat közösen kell megvédeni, de ez a felek közötti együttműködésből származik. 

16:11
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Két álláspont

Magyarországon a bevándorlással kapcsolatban két álláspont van. Az egyik a Fideszé, míg a másiké a baloldali Kominterné. Az utóbbi a bevándorlók beengedését jelenti - mondta Lázár János. 

16:13
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

52 ezer embert akarnak Magyarországra toloncolni

Az elmúlt 25 év legfontosabb népszavazása lesz a kvótareferendum. Magyarországra 52 ezer illegális bevándorlót akarnak visszaküldeni - jelentette be a miniszter. A kormány azt kérte, ezeket az embereket Görögországba küldjék. 

16:15
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Németországból toloncolnának vissza

Az Európai Bizottság ebben az ügyben fel akar lépni Magyarország ellen. Lázár János szerint mivel Görögország biztonságos ország, és ott léptek be az unió területére a bevándorlók, ezért őket oda kell visszatoloncolni. Németországból több tízezer embert akarnak visszatoloncolni - tette hozzá.  

16:16
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Lecsaptak a cseh és szlovák tejre

A tejtermelők helyzetéről azt mondta, a kormány megvizsgálja az áfacsökkentés várható hatását. Lázár János szerint a gyerekek számára egészséges táplálkozást kell biztosítani, így a friss tej áfacsökkentése döntő kérdés. Több tízezer doboz cseh és szlovák UHT-tejet kellett visszahívni - mondta a miniszter. 

16:19
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Újabb források a nyári étkezéshez

Lázár János szerint közel 800 ezer gyerek kap ma ingyen étkezést. Ez egy kiválóan működő program. Az iskolatejprogram révén is segíteni akarnak a tejtermelők helyzetén. A kormány újabb forrásokat biztosít a nyári étkezésekhez - tette hozzá. 

16:21
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Jelentős változások július 1-jétől

A Magyar Fejlesztési Bank forrásokat biztosít a magyar lakások felújításához, nullaszázalékos hitel mellett - mondta a miniszter. Lázár János szerint július 1-jétől jelentős béremelés és átalakítás kezdődik a kormánytisztviselői karban.  

16:25
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Figyelembe veszik a polgármesterek véleményét a Déli pályaudvar ügyében

A lakosság zöld területet szeretne, ez fontos a kormánynak. A polgármesterek a közlekedési lehetőségeket szeretnék megőrizni, ehhez akár egy gyorsvillamos is megoldás lehet, ezen elgondolkodik a kormány - mondta Lázár János az Origo kérdésére.

16:28
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Nem lesz Soros-ülés

Nem hívják össze a parlament nemzetbiztonsági bizottságát Soros György miatt - mondta Lázár János. Szerinte erre nincs szükség, viszont Clinton elnök "orrba akarta vágni" Magyarországot. Ezt tisztázni kell az Egyesült Államokkal. Soros György mondta azt, hogy ő maga Orbán Viktor direkt ellenzékeként működik.

16:32
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Nem értünk egyet Soros Györggyel

Lázár János szerint a magyar emberek nem arra akarják költeni a pénzüket, hogy a Soros György által javasolt évi egymillió bevándorlónak adják oda. A kormány sem szeretné ezt - mondta Lázár János. Szerinte Soros György javaslata, hogy 15 ezer eurót kell adni minden bevándorlónak, aki Európába érkezik. A kormány szerint ez felhívás volna a bevándorlók számára, a kormány szerint ez nem jó ötlet - mondta Lázár János.

16:36
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

A kormány a konstruktív párbeszéd híve

Nem tartjuk számon az iskolás gyerekek származását, ezért a Bizottság kötelezettségszegési eljárása a roma gyerekek hátrányos iskolai megkülönböztetése miatt értelmezhetetlen - mondta Lázár János. Szerinte érdemes viszont párbeszédet folytatni a kérdésről, mert így a felek megismerhetik egymás álláspontját. Nem tudjuk, hogy milyen adatokból dolgozik a Bizottság, ezt szeretnénk megérteni - mondta Lázár.

16:37
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Háború lesz földügyben

Magyarországon külföldiek nem szerezhetnek termőföldet, emiatt is kötelezettségszegési eljárás zajlik. Ez Lázár János szerint óriási vita lesz. "Háború lesz" - fogalmazott.

16:39
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár mindig nyílt lapokkal játszott

Lázár János azt mondta, a nemzetbiztonsági ülésen mindig nyílt lapokkal játszott, és milyen események igényelnek nemzetbiztonsági lépéseket. 

16:39
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár megnézte Gyurcsány videóját

Az Origo megkérdezte a miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy tetszett-e neki, amit látott. Lázár János azt mondta: "Nem kommentálnám". A kormány nem készül saját videóval az őszödi beszéd évfordulójára - mondta.

16:42
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Kérdezzék meg a briteket

Soros György korábban elmondta a terveit az európai migrációt illetően. Lázár János szerint a titkosszolgálatok nem fogják megfigyelni azokat a szervezeteket, amelyek a kormány politikája ellen érvelnek. Kérdezzék meg a briteket, hogy egy magánszemély tud-e ártani az országnak - mondta Lázár János.  

16:43
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Alstom-ügy: már voltak letartóztatások

Lázár János szerint Alstom-ügyben volt jogsegély. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a külföldi hatóságok mekkora összeget keresnek, letartóztatások már voltak külföldön - mondta a miniszter. 

16:45
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Fajvédő-konferencián lépett volna föl a letartóztatott lengyel

A Lengyelországban letartóztatott Mateusz Piszkorski is részt vett volna egy korábbi, Magyarországon betiltott fajvédő-konferencián - jelentette be Lázár János. 2014 októberében tartották volna meg ezt a rendezvényt, de a Belügyminisztérium betiltotta. 

16:48
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Senkit sem fogadunk be

Nem fogjuk befogadni az idetoloncolni szándékozott bevándorlókat, mivel nem Magyarország területén léptek be először az unió területére - mondta Lázár. 

16:50
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Nem kerülhet senki előnybe a Fidesz-tagsággal

Sem hátrány, sem előny nem érhet senkit Magyarországon azért, mert tagja a Fidesznek - mondta Lázár János annak kapcsán, hogy a Klik több fideszes ügyvédet alkalmazott. A Miniszterelnökség vezetője a Quaestor-károsultakról azt mondta, csak a kártalanítás után lehet mérleget vonni. 

16:52
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Fellebbezni kell

Lázár János szerint minden olyan embernek, aki AKG-ra pályázott és nem nyert, annak fellebbeznie kell. A másodfokú eljárásban van lehetőség, hogy más ítélet szülessen. 

16:56
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Ezt nem tehetik meg az önkormányzatok

Lázár János arról is beszélt, hogy arról az ötletről, hogy az önkormányzatok maguk dönthetnének a migránsok befogadásáról, uniós döntés még nincs. Egy önkormányzatnak jelenleg nincs arra lehetősége, hogy befogadóállomásokat hozzon létre az állam engedélye nélkül.  

16:58
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Paksi bővítés: nincs brüsszeli ellenállás

Azzal a reménnyel megyek pénteken Brüsszelbe, hogy sikerül jelentős előrelépést elérni a paksi bővítés ügyében - mondta Lázár János. Brüsszelben nem tapasztaltam ellenállást a paksi bővítéssel kapcsolatban. Olyan megoldást kell találni, ami Brüsszelnek is megfelel, és a magyar energiabiztonsági igényeket is kielégíti. 

17:00
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Paks II. nem lehet az MVM része

Csak orosz technológiával tudunk atomerőművet építeni, mivel a kormány keze meg van kötve a korábbi évtizedek szerződései alapján. A versenyjogi biztosnál az a vizsgálat zajlik, hogy a piaci körülmények között meg lehet-e valósítani az atomerőmű felépítését. Az EB ragaszkodni fog ahhoz, hogy Paks II. nem lehet a Magyar Villamos Művek része - mondta a miniszter. 

17:01
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár: A haszon mértékéről van vita

Paks II. önálló kell, hogy maradjon, amikor áramot értékesít. Egy ponton van érdemi vita, mégpedig, hogy Paks II. hány százalékos hasznot kell termeljen, hogy a piaci feltételek mellett működjön - mondta Lázár János.  

17:03
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Kiválthatjuk az orosz hitelt

Mi világossá tettük, hogy az orosz-magyar pénzügyi megállapodás nem jelent kiszolgáltatottságot, így bármikor kiválthatja Magyarország az orosz hitelt. Az a kérdés, hogy az orosz hitel kondícióinál van-e jobb. Lázár János szerint ennek a lehetőségét egy felminősítés után meg kell vizsgálni. 

17:05
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár nem ütközik Pintérrel

Pintér miniszter úrral nem áll szándékomban konfliktust keresni - mondta Lázár János. A titkosszolgálat átalakításának kapcsán a Fideszben gondolkozás zajlik. 

17:09
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán: Ennek nincs köze a politikai nézeteimhez

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a Soros-ösztöndíj kapcsán kapott pénz nem közérdekű adat. "A 2001 előtti civil életemnek mi köze van ahhoz, hogy 2010 után milyen politikai tevékenységet folytatok? Az ember elvégzi a tanulmányait, és lezárja a pályázatot, de ennek semmi köze nincs a politikai nézeteimhez."

17:13
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Soros-ösztöndíj: Orbán visszafizeti, ha kéri tőle Soros

Orbán Viktor Lázár Jánosnak azt mondta, hogyha kell Soros úrnak az általa adott ösztöndíj, akkor a kormány tagjai visszafizetik az összeget. Ha Soros úrnak kell a pénz, akkor az ösztöndíjat kapottak azt visszafizetik - mondta a miniszter. A Miniszterelnökség vezetője szerint elég nagy probléma, ha Soros György azt gondolja, ha az általa adott ösztöndíj azzal járjon, hogy az ő gondolatait kell közvetíteni, és nem lehet kritizálni. 

17:16
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Nem baj, ha Soros támogat

Nem baj, ha Soros György hazai ellenzéki szervezeteket támogat, csak a tényeket el kell mondani - mondta Lázár János. Nincs arról információ, hogy Soros György jogszabály-ellenességet követett el azzal, hogy magyarországi civil szervezeteket és pártokat támogat - mondta a Miniszterelnökség vezetője.   

17:20
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Senki sem hatalmazta föl Soros Györgyöt

Antidemokratikus lépés, hogy valaki nem a rá leadott szavazatokkal teremt befolyást, hanem pénzzel - mondta Lázár János. A Miniszterelnökség vezetője szerint Sorosnak van egy világos elképzelése, miszerint a nyitott társadalommal szemben Magyarország és Lengyelország áll szemben. Senki sem hatalmazta föl Soros Györgyöt arra, hogy az Orbán-kormány demokratikus ellenzéke legyen - mondta a politikus. 

17:22
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár: Az arab tavasz kudarcot vallott

Lázár János arról is beszélt, hogy az olyan beavatkozások, mint például az arab tavasz, nem váltották be a hozzá fűzött reményeket. 

17:24
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Háromszáz menekültet fogadtunk be

A Miniszterelnökség vezetője azt mondta, hogy a keresztények megsegítése esetében fontosabb a segítség, mint az erről való kommunikáció. Magyarország idén 300 olyan polgárnak adott menedékjogot, akikről bebizonyosodott, hogy azt kiérdemlik. Az idén Magyarországra érkezett 17 ezer illegális bevándorló 10 százaléka mondja csak magát szírnek.  

17:26
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Lesz pénz temetőfelújításra

Lázár János megköszönte a főváros azon döntését, hogy segítettek a fiumei úti és a salgótarjáni úti zsidó temető felújításához szükséges döntések meghozatalában. Lesz pénz a temetők felújítására - tette hozzá. 

17:28
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Még nincs döntés a HM költözéséről

Nagy vita volt arról, hogy a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költözzön, de egyelőre nincsen döntés erről. Lázár János arról is beszélt, hogy a HM effektív irányítása Székesfehérváron van. A nagy kormányzati ügyekről még a nyári szünet előtt döntés lesz - mondta Lázár János. 

17:33
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Zalaegerszegről beszél Lázár

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszélt, hogy Zalaegerszegen autóipari fejlesztési központ lesz. Zalaegerszegnek kicsatlakozása lesz az M7-esre, valamint Szombathely felé is fejlesztik a közúti kapcsolatot - mondta Lázár János. 

17:36
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Terítéken a hitelminősítők

A Miniszterelnökség vezetője nem kommentálta, hogy Miroslav Lajcák lehet az ENSZ főtitkára. A hitelminősítőkről azt mondta Lázár, hogy mindegy, mit mondanak ezek az intézetek, mivel a befektetők tudják, hogy mi az ország valós helyzete.  

17:37
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Brüsszel mindig tévedett

Lázár János az esetleges megszorításokról azt mondta, hogy Brüsszelben az elmúlt hat évben egyszer sem tudtak olyan számot mondani, ami bejött volna. 

17:39
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Figyelik a szcientológiát

A Miniszterelnökség vezetője szerint a szcientológia egyház tevékenységét a titkosszolgálatok figyelik. 

17:43
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Jönnek az egységes cigisdobozok

Lázár János elmondta, zajlik az egyeztetés arról, hogy egységes kinézetű cigarettásdobozok legyenek. Az Európai Bizottság ellen a pert megnyertük, ami egy rossz hír volt a dohánygyártóknak - tette hozzá. Az elkészült rendeletről Brüsszellel egyeztetünk, a szabályozás hamarosan a napvilágra kerül. 

17:47
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Jó üzletet kötött az állam

A magyar állam 200 milliárdos forráshoz jutott a letelepedési kötvények kapcsán, ez egy jó üzlet volt az ország számára - mondta Lázár a letelepedési kötvények kapcsán. Nehezen jutottunk forráshoz, amikor az akciót indítottuk, a technikai részletekről a gazdasági bizottság tud többet mondani. 

17:51
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lesz orosz-magyar légitársaság

Lázár János arról is beszélt, hogy egy magyar-orosz közös légitársaságról nem tárgyalt a kormány. 

17:53
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Válságtanácskozás nem volt

Semmilyen válságértekezlet nem volt a gazdasági növekedés lassulása miatt - mondta Lázár János. Az illetékes miniszterekkel volt beszélgetés, de egyelőre konkrét intézkedések nem születtek. A kormány még mindig három százalék körüli növekedéssel számol.  

17:57
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Előrelépés a gyermekétkeztetésben

Lázár János szerint a kormány a gyermekétkeztetés terén jelentős előrelépést tett. 

18:00
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Az állam az UHT-tejet nem támogatja

A Miniszterelnökség vezetője bejelentette, hogy a tejtermelők helyzetének a rendezésében várják az ágazati szereplőket is a tárgyalóasztalhoz. Engem senki sem tud meggyőzni, hogy az UHT-tej egyenlő lenne a friss tejjel - mondta a politikus. Ha probléma van az UHT-tejjel, akkor azt az állam nem támogathatja.  

18:02
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Újra Soros

Ismét Soros Györgyről beszél Lázár, aki szerinte a bevándorlás ügyében ellenkező állásponton van, mint a magyar kormány. 

18:05
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Gyurcsány és a hazugság

Gyurcsány Ferencről azt mondta Lázár János, hogy nem az a kérdés, hogy ez a Fidesznek hogyan jött. Egy demokratikus választás keretében megválasztottak egy embert, aki elmondta, hogy hazugság révén szerezték meg a hatalmat. Ennél súlyosabb csapás nem volt a magyar demokrácia történetében - mondta Lázár. 

18:07
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár: Árulók irányítják az MSZP-t

Lázár szerint árulók irányítják az MSZP-t, éppen emiatt a nagy kérdés, hogy érdemes-e rájuk bízni az ország kormányzását. 

18:10
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Ezért segíthetett Soros György

Lázár János arról is beszélt, hogy 30 évvel ezelőtt a demokrácia kialakítása érdekében segítette a magyar pártokat. Ha Soros visszakéri, akkor visszafizetjük a pénzét - mondta a miniszter. 

18:14
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár a gyöngyösi esetről is beszélt

A gyöngyösi halálra éheztetésről azt mondta Lázár, hogy egyeztetés folyik a kormányhivatalok és az Emmi között. A vonatkozó törvényeket fölül lehet vizsgálni, és felül is lesznek vizsgálva. Ebben az esetben nem egy rosszul szituált családról van szó - mondta Lázár. Abból, hogy egy szülő hogyan bánik a gyermekével, nem lehet általános következtetéseket levonni - tette hozzá. 

18:15
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Mikor léphet az állam?

Lázár János szerint az, hogy a szülő-gyermek viszonyba mikor léphet be az állam, nagyon szenzitív kérdés. Egy életszituáció megítélése egyáltalán nem könnyű dolog - mondta a miniszter. 

18:27
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Nem ajándék az uniós támogatás

Az uniós pénz nem ajándék Magyarország számára, mert a magyar állam fizet be Brüsszelnek, engedményeket ad uniós országoknak. Ha kasszát csinálnánk, hogy mennyi megy be, és mennyi jön vissza, ez kiderülne.

18:30
május 26, 2016
Vágólapra másolva!

Nem bántják a hatosztályos rendszert

A nyolcosztályos évfolyamok létjogosultságát senki sem vitatja. A hatosztályos gimnáziumoknál más a helyzet, ott mégis arról van szó, hogy összeválogatják a legjobb képességű gyerekeket. Ezt egyes szakértők elitista megoldásnak tartják, amely torzítja az oktatás szerkezetét. Ennek ellenére a kormány nem tervezi, hogy hozzányúl a hatosztályos rendszerhez.