Nem látja a muníciót az MDF távozó szóvivője

Vágólapra másolva!
Hétfőn lemondott az MDF szóvivője, Kerék-Bárczy Szabolcs. A párt az országgyűlési választások első fordulójában kevesebb mint 3 százalékot szerzett, így nem jutott be a parlamentbe. Dávid Ibolya, a párt elnöke, már vasárnap lemondott, az új elnök megválasztásáig Herényi Károly alelnök vezeti a pártot.
Vágólapra másolva!

Herényi Károly vezeti az MDF-et elnökhelyettesként addig, amíg a lemondott Dávid Ibolya helyett nem választanak új elnököt, a parlamentből az idei országgyűlési választás során kiszorult párt élére. Herényi az MTI-vel közölte: nem tervezi, hogy lemond elnökségi tagságáról.

Herényi szerint a lehető legrövidebb időn belül összeül az elnökség, majd összehívják az országos választmányt, hogy döntsön az új elnök személyéről. Dávid Ibolya, az országgyűlési választások első fordulójában elért eredmények kihirdetése után jelentette be vasárnap késő este, hogy lemond az MDF elnöki posztjáról. Mint mondta, "súlyos vereségnek" tartja az MDF által elért eredményt, amelyet a pártját, az elmúlt időszakban ért támadásoknak is tulajdonított.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője hétfőn közölte, hogy lemond elnökségi tagságáról. Kerék-Bárczy Szabolcs a Klubrádiónak azt mondta, kiáll Dávid Ibolya pártelnök mellett, és nem akar részt venni a párt vezetésében. Az a korrekt, ha az, aki ezt a politikát támogatta, félreáll - közölte.

Az országban szükség van az MDF által képviselt liberális konzervativizmusra - mondta a Klubrádióban a szóvivő. Arra a kérdésre azonban nem tudott felelni, hogy az MDF-nek van-e elég muníciója ahhoz, hogy egy új nemzedék stabilizálja a pártot.