Újabb két hét haladékot kér a Rádió C

Vágólapra másolva!
A Rádió C anyagi nehézségekre hivatkozva április eleje óta szünetelteti műsorait és csak zenét sugároz. Kerényi György, az ország első roma rádiójának főszerkesztője újabb két hét haladékot kért az adó számára. Kerényi közlése szerint eddig 7 millió forintnyi adomány érkezett hozzájuk, így még a munkatársak márciusi bérét sem tudták kifizetni. A Magyar Rádió április 29-én hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Rádió C-vel, ám az együttműködésre csak akkor kerülhet sor, ha az rendezni tudja korábban felhalmozott adósságait és újraindítja műsorait.
Vágólapra másolva!

A Rádió C múlt pénteken arra kérte a médiahatóságot, hogy a műsorszolgáltatási szerződésében foglaltak ellenére további két hétig sugározhasson csak zenét - ezzel tovább halasztódik az anyagi gondokkal küszködő adó újraindulása.

Kerényi György főszerkesztő közlése szerint eddig 7 millió forintnyi adomány érkezett hozzájuk, így még a munkatársak márciusi járandóságát sem tudták kifizetni. Ismertetése szerint a Fővárosi Közgyűlés által létrehozott Pro Cultura Urbis Alapítványtól 3, a VIII. kerületi önkormányzattól 2, a munkaügyi tárcától pedig 1,6 millió forint plusz áfát kaptak.

Magyarország első roma rádiója - anyagi nehézségei miatt - április 7-e óta szünetelteti műsorait és csak zenét sugároz. A főszerkesztő akkori közlése szerint az adónak az idén - 60 millió forintos saját bevétele mellett - 50 millió forintra lenne szüksége adósságai rendezéséhez, további 20 millióra pedig ahhoz, hogy zavartalanul működhessen.

A Magyar Rádió április 29-én hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Rádió C-vel a roma rádió anyagi gondjainak rendezésére, folyamatos működésének biztosítására. Az egyezmény értelmében a Magyar Rádió naponta legalább egyórás magazinszerű összeállítást vásárol a Rádió C-től, s azt valamennyi vidéki stúdiójában sugározza - ám erre csak akkor kerülhet sor, ha a Rádió C rendezni tudja korábban felhalmozott adósságait és újraindítja műsorait.