U2: Múltidézés szent helyeken

Vágólapra másolva!
A U2 új DVD-je a rendkívül sikeres, 850 ezer példányban elkelt Elevation 2001, Live From Boston DVD nyomdokait követi. Valószínűleg a november 17-én megjelenő U2 Go Home "Live From Slane Castle" is hasonló népszerűségnek örvend majd. Tekintsen meg egy három perces részletet a DVD anyagából!
Vágólapra másolva!

A Slane Castle-beli koncertet 2001 szeptember elsején vették fel, és ez a U2 Go Home-DVD az első, mely a zenekar hazai közönségnek adott koncertjét rögzíti. A 80 állomásos, telt házas turnét követően a U2 két, grandiózus koncertet adott Slane Castle-ben összesen 160 ezer ember előtt.

A hely különösen fontos a tagok számára: itt vették fel negyedik lemezüket, ez a hely szerepel a The Unforgettable Fire dokumentumfilmben is, továbbá az Elevation-fellépések állítottak emléket a zenekar húsz évvel azelőtti, első Slane Castle-beli koncertjének is.

A kiadvány tartalmaz egy bónusz dalt és egy DVD-ROM-ot naptárral, képernyővédővel, weblinkekkel; három dalt úgynevezett "spincam"-mel vettek fel, így a nézők 360 fokos szögben láthatják a koncertet. Olyan dalokkal nosztalgiázhatnak az igazi U2-hívők, mint a Sunday, Bloody Sunday, a Desire, a Where The Streets Have No Name, a Beautiful Day vagy a With Or Without You.

Bono pár héttel ezelőtt elárulta, hogy lassan végeznek az új album stúdiómunkáival, a felvételek nagyrészt készen vannak. Az új dalokat élőben csak jövőre, egy nagyobb turné során hallhatja a közönség.

Az együttes frontembere, miközben a közeljövőt vázolta, intim vallomást is tett: "Jövőre újfent turnéra indulunk, és már nagyon várom. Elég nehéz ezt elmagyarázni, de leszámítva a családomat és a barátaim körét, a színpad az a hely, ahol legjobban érzem magam. Szemben állva 20 vagy akár 150 ezer közeli barátommal."