Terror-koncerttel sokkol a t.A.T.u exproducere

Vágólapra másolva!
Az oroszok nem fogják könnyen elfelejteni a beszlani tragédiát, épp ezért érthető dühös reakciójuk, elutasító viselkedésük a t.A.T.u. nevű botrányos formáció volt menedzserének új tervével kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A producer elérkezettnek látta az időt és meghirdette a Terror-koncertet, melynek központjában egy fekete, csadorszerű öltözékbe bújt, öngyilkos merénylőnek tűnő énekesnő lesz, írja a mosnews.com. Mint az köztudott, az iszlámban a nőknek el kell takarniuk a testüket, kivéve a kezeket és az arcot. Az arcfátyol viselete is gyakori, azonban ez nem kötelező. Az évszázadok során kialakult egyfajta öltözködési kultúra a muszlim nők világában: ruházatuk, viselt színeik alapján egy tapasztalt szemlélő meg tudja állapítani földrajzi hovatartozásukat, sokszor még vallásosságuk métékét is.

Az énekesnőt n.A.T.o.-nak hívják - ami egyfajta jelzése annak, hogy ő lehet a nyugati világban zajos sikert aratott botrányduó, a felvállat leszbikus imázzsal arató t.A.T.u. követője. Az új sztárjelölt arabul énekel, és a szülőatyja - Ivan Sapovalov - nem tagadja, hogy ismét szándékosan kívánja sokkolni a világot, ezért nem véletlen az öngyilkosmerénylő-stílus.

A szeptember 11-i terrorista támadásokra kíván emlékeztetni a koncert, ezért a szombati koncertre szóló belépők is úgy néznek ki, mintha repülőjegyek lennének. Miután divatba hozta a leszbikusságot a fiatal lányok közt (akik immár "trendinek" tartják, ha egy lány a barátnőjével csókolózik), a producer ezúttal láthatóan a terrortól való félelemből próbál hasznot húzni.

A kulturális minisztérium egyik munkatársa nyilatkozott az ügy kapcsán, természetesen ellenzi Sapovalov tervét. "Ez a koncert politikailag inkorrekt" - mondta, de azt is hozzátette, hogy a minisztériumnak nincs semmiféle legális módja arra, hogy megakadályozza a mulatságot.

"Ez egy beteges gondolat. Az ember is beteg. A producert be kellene zárni börtönbe azért, hogy ilyet csinál. Annyi ember halt meg Oroszországban a közelmúltban! Én biztos vagyok benne, hogy elhalasztják a koncertet" - nyilatkozta a lapnak a moszkvai "utca embere".

Bár Sapovalov belátja, hogy pártfogoltja arab terroristának néz ki, nem érti (vagy úgy tesz, mint aki nem érti), hogy mi ez a felfordulás, mitől idegesek az emberek. "Ha az embereket megrémíti egy fekete fejkendős nő, akkor valójában ők maguk betegek" - nyilatkozta a menedzser az Izvesztyija című lapnak.

A producer kollégája szerint a n.A.T.o. elnevezés nem a szervezetre utal, hanem az énekesnő nevének (Natasa) játékos, pajkos rövidítése. Mikejev szerint az is a véletlen szeszélyes játékának köszönhető, hogy a belépők repülőjegyre hasonlítanak.