Előzetesben a pedofíliával vádolt rocksztár

Vágólapra másolva!
A volt glam sztárt pedofíliával vádoló vietnami hatóságok további négy hónapig tartják fogva Gary Glittert. A 61 éves énekes kezdettől fogva tagadja, hogy bűnös lenne.
Vágólapra másolva!

A dél-vietnami Vung Tau város melletti börtönben fogva tartott Gary Glitter ügyéhez további négy hónap vizsgálati időt tartanak szükségesnek a hatóságok, ezért meghosszabbítják az előzetes letartóztatás időtartamát.

Szerintük ugyanis a volt popsztár ellen bizonyítékok vannak arról, hogy szexuális kapcsolatot létesített több fiatalkorú lánnyal, köztük egy 12 évessel. Vietnámban tilos szexuális kapcsolatot létesíteni 18 éves kor alatt.

Gary Glitter (eredeti neve Francis Paul Gadd) szombat óta van őrizetben, amikor is lekapcsolták a Ho Si Minh repülőtéren. A rendőrség előtt öt fiatalkorú vietnami lány is vallomást tett, és ebben elismerték szexuális kapcsolatukat Glitterrel, aki állítólag azt ígérte nekik eleinte, hogy angolra tanítja őket és segít nekik továbbtanulni külföldön.

A népszerűsége csúcsát, a hetvenes évek elején elérő Glitter 1999-ben már ült négy hónapot Nagy-Britanniában pedofil képek birtoklása miatt. Később Kambodzsában is meggyűlt a baja a helyi hatóságokkal, ám ott nem sikerült rábizonyítani semmit.