Tíz évre keres bérlőt a PeCsának a főváros

Vágólapra másolva!
Nyilvános pályázatot hirdet Budapest a Petőfi Csarnok  hasznosítására. Az erről szóló javaslatot a képviselők szerdán fogadták el. A bérbeadás tervezett időtartama július elejétől számítva tíz év.
Vágólapra másolva!

A főváros nyilvános pályázatot hirdet a Petőfi Csarnok Nonprofit Kft. által használt ingatlanok hasznosítására a közművelődési funkció megőrzésével. Az erről szóló javaslatot a képviselők 21 igen, 10 nem és 1 tartózkodás mellett fogadták el a közgyűlés szerdai ülésén.

A nyertes pályázónak kötelezettséget kell vállalnia ifjúsági könnyűzenei koncertek és klubok, hazai és nemzetiségi népzenei találkozók és koncertek, valamint családi és gyermekprogramok, sport- és szabadtéri rendezvények szervezésére.

A pályázatok elbírálásának fő szempontjai a megajánlott bérleti díj (minimum nettó 1,3 millió forint), illetve az ingatlanban folytatni kívánt tevékenység. A bérbeadás tervezett időtartama július 1-től számítva 10 év.

Forrás: MTI
Bolhapiac a PECSÁ-ban

Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, az előterjesztő javaslatot tett arra is, hogy a közgyűlés helyezze hatályon kívül a PeCsának a Trafó Kortárs Művészetek Házába való beolvadását támogató, 2010. decemberi határozatát.

Horváth Csaba, a fővárosi MSZP frakcióvezetője azt mondta, a fővárosnak nincs érdemi stratégiája, hogy pótoljon egy ilyen nagy múltú intézményt, mint a PeCsa. Ráadásul az intézmény teljes rekonstrukcióra szorul, amit nehezít, hogy védett épület. "A festésnél lényegesebben komolyabb feladatokról van szó" - fűzte hozzá Horváth. Mint elmondta: azt támogatnák, hogy akár a közraktárak mintájára (CET), többmilliárdos fejlesztést vigyenek végig magánbefektetők a PeCsa helyszínén.