Megint találtak madárinfluenzát Görögországban

Vágólapra másolva!
Újabb négy elhullott vadmadár: három hattyú és egy kormorán tetemében mutatták ki a madárinfluenza vírusának H5N1-es altípusát Görögországban - jelentette be vasárnap az athéni mezőgazdasági minisztérium. Franciaországban is elhullott két madárinfluenzás vadmadár.
Vágólapra másolva!
Az [origo] madárinfluenza oldalahttp://www.origoegeszseg.hu/madarinfluenza/

Ezzel 26-ra emelkedett a kórban elpusztult szárnyasok száma a Görögországban, ahol február 11-én jelentették be a kórokozó első megjelenését Szaloniki közelében. Az esetek többsége az északi Macedóniában és Trákiában fordult elő.

Újabb két elhullott vadmadár tetemében mutatták ki Franciaországban is a madárinfluenza H5N1 altípusú vírusát, s ezzel 31-re emelkedett a veszélyes kórban elpusztult szárnyasok száma - közölte vasárnap a párizsi mezőgazdasági minisztérium.

Kedden Ain megyében egy vadkacsa, a dél-franciaországi Bouches-du-Rhone megyében pedig egy hattyú tetemére bukkantak, s az azóta elvégzett vizsgálatok mindkét esetben kimutatták az erősen fertőző kórokozót. Ezzel Ain megyén kívül - ahol csaknem három hete először jelent meg a betegség - már a földközi-tengeri partvidékre is eljutott a vírus. Ugyancsak a Franciaország keleti részén fekvő Ain megyében jelent meg a H5N1-es vírus egy héttel ezelőtt első alkalommal egy európai uniós tagállam egyik baromfitelepén.