Megöltek öt pakisztáni katonát az afgán határnál

Vágólapra másolva!
Megöltek öt pakisztáni katonát fegyveres támadók csütörtökön az ország északnyugati határvidékén, az úgynevezett törzsi területen.
Vágólapra másolva!

Mint egy neve elhallgatását kérő biztonsági tisztségviselő elmondta, a támadók az afgán határ mentén fekvő Észak-Vázirisztán törzsi terület legfontosabb városa, Miran Sah közelében nyitottak tüzet a pakisztáni hadsereg három gépjárművére, amelyen a katonák utaztak.

A támadásban öt katona életét vesztette, kilenc másik pedig megsebesült, közülük hármat válságos állapotban szállítottak kórházba - közölte a tisztségviselő.

Fegyveresek előző este rakétákkal lőtték a pakisztáni hadsereg egyik megerősített állását Miran Sah körzetében. A támadásban senki sem sebesült meg.

Pakisztán az Egyesült Államok kulcsfontosságú szövetségese a terrorizmus elleni hadjáratban. A pakisztáni biztonsági erők már számos hadműveletet indítottak Észak-Vázirisztánban és a környező törzsi területeken a fanatikus muzulmán tálib mozgalom és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagjai és helyi támogatóik ellen.