Ötemeletes ház omlott össze a belgiumi Liége-ben

Vágólapra másolva!
Valószínűleg gázrobbanás következtében leomlott egy ötemeletes épület a belgiumi Liége városában szerdán. Egy ember meghalt, mintegy huszan megsérültek, közülük ketten életveszélyesen. Több környező épület is súlyosan megrongálódott a robbanásban.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt és mintegy húszan megsérültek - közülük legalább ketten életveszélyesen -, amikor szerda kora hajnalban a belgiumi Liége-ben összeomlott egy ház. A város központjában egy ötemeletes épületben robbanás - a gyanú szerint gázrobbanás - történt, majd a ház összedőlt. A mellette álló másik épületben tűz ütött ki, és később ennek a háznak a homlokzata is leomlott.

A halott emberre szerda este bukkantak a romok alatt a házrobbanás helyszínén. Az áldozatot egyelőre nem sikerült azonosítani. Két sérült állapota életveszélyes. A tűzoltók túlélők után kutatnak a romok alatt, és azt mondták, legalább két emberről tudják, hogy életben van. A hatóságok szerint még mindig nem lehet tudni, nincsenek-e újabb áldozatok a romok alatt.

A robbanás miatt százötven méteres körzetben sok ablaküveg betört, egyebek közt a városháza épületén is. A helyszínre érkező polgármester szerint elképzelhető, hogy több közeli ház is omlásveszélyessé vált. Eddig bizonyosan mintegy ötven ember otthona lett lakhatatlan.

A szerencsétlenség Georges Simenonnak, a Maigret-detektívkönyvek híres szerzőjének a szülőháza mellett történt.