Bombariadó miatt kényszerleszállást hajtott végre egy kínai repülő

Vágólapra másolva!
Egy bombára figyelmeztető névtelen telefonhívás miatt kényszerleszállást hajott végre szerda este egy kínai repülőgép. Az utasokat és a személyzetet kimenekítették a gépről, melyet átvizsgáltak, de robbanószerkezetet nem találtak rajta.
Vágólapra másolva!

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre szerda későn este a China Southern légitársaság egyik gépe Ganszu tartomány fővárosában - jelentette a rendőrség csütörtökön reggel. A gép az északnyugat-kínai Urumcsiból Kuangcsouba tartott. A rendőrség a légi forgalomirányítástól kapta az értesítést, hogy a légitársaság kuangcsoi központjába érkezett névtelen telefonhívás szerint pokolgép van a repülőgépen.

A gép biztonságban landolt Lancsouban, 93 utasát, valamint 18 fős személyzetét azonnal kimenekítették a gépből. A biztonsági szolgálat emberei valamennyi utast - köztük 10 külföldit - és a személyzet tagjait kikérdezték, és hajnali négy órára befejezték a repülőgép teljes átvizsgálását, de robbanószerkezetet nem találtak. A kínai légügyi hivatal szerint a riasztás vaklárma volt. A nyomozás még tart, "a gyanúsítottakat a törvénynek megfelelően meg fogják büntetni" - közölték közbiztonsági illetékesek. A gép helyi idő szerint csütörtökön reggel már elhagyta a lancsoui légikikötőt.