Lezuhant egy Zalaegerszegről felszállt repülő Horvátországban

Vágólapra másolva!
Zalaegerszegről szállt fel, és az olaszországi Anconába tartott az a kisrepülőgép, amely Horvátországban zuhant le szombaton. A gépen ketten voltak, mindketten meghaltak. Az áldozatok feltehetően nem magyarok.
Vágólapra másolva!

Lezuhant Horvátországban egy lengyel sportrepülőgép, amely Magyarországról tartott Olaszországba. A balesetben két ember - a pilóta és a gép utasa - életét vesztette. A horvát média jelentése szerint a Cessna típusú gépnek szombat délután nyoma veszett Horvátország légterében. A repülőgép roncsait éjfél előtt félórával találták meg a Karlovac (Károlyváros) melletti Krnjak település környékén. A horvát hatóságok tájékoztatás szerint a gép a zalaegerszegi repülőtérről szállt fel, és Horvátországon keresztül az olaszországi Anconába tartott. Vele együtt repült egy másik gép is ugyanoda, de az megérkezett Olaszországba.

A horvát sajtó szerint az áldozatok magyarok is lehettek, ezt azonban az MTI-nek cáfolta Vizsi Lajos, a Zalaegerszeg-Andráshida Repülőtér vezetője. Szerinte szombaton valóban útnak indult két lengyel repülőgép Olaszország irányába Horvátországon át, de arról nem tud, hogy az egyik gép lezuhant volna Horvátországban. Hozzátette, hogy a gépek pilótái és utasai is lengyelek voltak, és egy éjszakát töltöttek Zalaegerszegen, mielőtt továbbindultak Olaszországba.

A gép felkutatásában a rendőrségen kívül 80 hegyi mentő vett részt, és segítséget kaptak a helyi erdészektől és a lakosoktól.