Százmilliárdokat nyertek a Jézuska lottón Spanyolországban

Vágólapra másolva!
Spanyolországban 840 millió eurót osztottak ki a Jézuska lottó nyerteseinek. Egy bártulajdonos 2 millió eurót nyert a szelvényével.
Vágólapra másolva!

A 120 millió eurós főnyereményt a 70013-as számú szelvény tulajdonosai vitték el idén a Jézuska lottón Spanyolországban. A nyertesek között összesen 840 millió eurót - 232 milliárd forintot - osztanak szét. A legtöbb nagy nyereményű szelvény gazdája Madrid Ascao kerületében lakik a szervezők bejelentése szerint. A kerület lakói a hír hallatán az utcákra vonulva ünnepeltek.

A Jézuska lottón egy szelvény 200 euróba kerül, ezért a játékosok gyakran húszeurós, úgynevezett tizedelt szelvényt vásárolnak, vagy csoportosan játszanak. Egy ötven éves bártulajdonos azonban nem sajnálta a 200 eurót egy szelvényért, nem osztozott senkivel, és 2 millió euróval lett gazdagabb. Antonio Santos azt reméli, hogy soha többé nem kell dolgoznia.

A Jézuska lottó egyébként csak a második legnagyobb spanyol nyereményjáték. A karácsonyi lottó, az El Gordo - amit december 22-én húztak - össznyereménye ugyanis 2,3 milliárd euró volt.