Kórházba került Gábor Zsazsa, az állapota "nagyon instabil"

Vágólapra másolva!
Magas lázzal kórházba került Gábor Zsazsa magyar származású hollywoodi színésznő szombaton Los Angelesben. Férje szerint az állapota "nagyon instabil".
Vágólapra másolva!

Magas lázzal és vérnyomással kórházba került szombaton Gábor Zsazsa magyar származású hollywoodi színésznő Los Angelesben a Reuters szerint. Zsazsa férje, Frederic Prinz von Anhalt a hírügynökségnek azt mondta, hogy a felesége "nem néz ki jól", és "nagyon instabil" az állapota. Anhalt szerint Zsazsa korábban behelyezett gyomorszondája, amelyen keresztül a színésznőt táplálják, tönkrement, és "minden kijött a gyomrából".

A 94 éves színésznő néhány éve egyre rosszabb egészségi állapotban van. Gábor Zsazsa az elmúlt hónapokban háromszor kapott tüdőgyulladást, januárban pedig fertőzés miatt amputálták a jobb alsó lábszárát, azóta többször került kórházba. Márciusban is kórházi kezelésre szorult, mert miután értesült a kolléganője, Elizabeth Taylor haláláról, sokkos állapotba került, és vérnyomása veszélyesen megemelkedett.

Gábor Zsazsa 1936-ban Magyarország szépe volt, majd az Egyesült Államokba emigrált. Színésznőként lett ismert Amerikában: sok televíziós szerepe volt, és tucatnyi mozifilmben, például az 1952-es Moulin Rouge-ban és Orson Welles klasszikussá vált, 1958-as filmjében, A gonosz érintése című drámában is játszott.