Magyarországot is magával vinné Hollande

Angela Merkel és Francois Hollande, új francia elnök, 2012 május 15. Adósságválság tárgyalások
Vágólapra másolva!
A német-francia együttműködés fontosságáról beszélt Francois Hollande francia elnök Németországban. Hollande szerint Európában ki kell alakítani a bankuniót és a gazdasági uniót, és meg kell teremteni a szociális és politikai uniót is. Szerinte a két nagy tagállam nem az uniós partnerek helyett dönt, hanem "magával viszi" őket.
Vágólapra másolva!

Németország és Franciaország alkotja Európa szívét, ezért az egész kontinens számára létfontosságú a két ország együttműködése - mondta Francois Hollande francia köztársasági elnök szombaton a németországi Ludwigsburgban, Charles de Gaulle egykori francia államfő német ifjúsághoz intézett beszéde 50. évfordulóján.

A német-francia megbékélési folyamat egyik legfontosabb állomásaként számon tartott beszéd elmondásának évfordulóján rendezett ünnepségen Francois Hollande hangsúlyozta: a két országnak az eddiginél is szorosabban kell együttműködnie.

Hollande szerint Európában ki kell alakítani a bankuniót és a gazdasági uniót, és meg kell teremteni a szociális és politikai uniót is. Mindebben Németországnak és Franciaországnak rendkívüli felelőssége van, ugyanakkor Berlin és Párizs nem az uniós partnerek helyett dönt, hanem "magával viszi" őket. "Nincs más választásunk, mint menni tovább előre" - mondta Hollande.

Angela Merkel német kancellár az Európa sorsa iránti közös felelősség mellett azt emelte ki ünnepi beszédében, hogy a fenntartható fejlődés irányába kell kilábalni a válságból, és mindenekelőtt a fiataloknak kell lehetőséget adni a munkához és a személyiség kibontakoztatásához. "Európa jövője a ti kezetekben van" - mondta a kancellár a főként fiatalokból álló hallgatóság előtt.