Bemehetnek Ukrajnába az orosz kamionok

orosz, ukrán, kamion, humanitárius,
Ukrajnába orosz humanitárius segélyt szállító teherautók rakományát megmutatják újságíróknak a Rosztovi területen.
Vágólapra másolva!
Megállapodott Ukrajna, Oroszország és a vöröskereszt, hogy célba érhet a humanitárius segély. Kijev korábban nem akarta beengedni a teherautókat. 
Vágólapra másolva!

Ukrajna, Oroszország és a vöröskereszt megállapodott az orosz humanitárius segély Kelet-Ukrajnába való eljuttatásáról - jelentette be Sauli Niinistö finn elnök pénteken Szocsiban, miután találkozott orosz kollégájával.

A Vlagyimir Putyinnal folytatott tárgyalás után a finn államfő hangsúlyozta: reményei szerint a humanitárius segély célba juttatásáról kötött megállapodás kikövezheti az utat egy tűzszüneti megállapodás előtt. Niinistö ugyanakkor arra is rámutatott: a béke feltétele egyebek mellett az, hogy ne juthassanak el fegyverek Oroszországból a felkelőkhöz.

Putyint aggasztják a harcok

"Finnország és Oroszország mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy minél hamarabb véget érjen a katonai konfliktus Kelet-Ukrajnában, és párbeszéd kezdődjön a kijevi kormány és az oroszbarát szakadárok között" - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Szocsiban, ahol finn kollégájával találkozott. Putyin szerint mindkét országot "rendkívül aggasztják" a kelet-ukrajnai harcok és az ott bekövetkezett "humanitárius katasztrófa".

Oroszországból kedden indult egy 260-280 teherautóból álló segélykonvoj Ukrajnába, amely péntekre a határhoz ért. Kijev korábban nem akarta beengedni, attól tartva, hogy a segélybe rejtve Moszkva fegyvereket és utánpótlást küld a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadároknak.