1800 menekültet mentettek ki a Földközi-tengerből

Földközi-tenger, 2015. április 20.
Az Opielok Offshore Carriers (OOC) német hajózási válalalt által 2015. április 20-án közreadott kép illegális menekültekről egy félig elsüllyedt hajóban a Földközi-tengeren, a vállalat Jaguar teherhajójának közelében ápr
Az Opielok Offshore Carriers (OOC) hajózási vállalat által közreadott kép illegális menekültekről egy félig elsüllyedt hajóban Olaszországhoz közel a Földközi-tengeren, a vállalat Jaguar teherhajójának közelében április 12-én. Az OOC több mint 1,500 menekültet mentett ki a tengerből 2014 decembere óta.
Vágólapra másolva!
1830 embert mentettek ki Líbia partjainál olasz, ír és angol hajók. Becslések szerint ebben az évben már 2600 menekült halt meg a Földközi-tengeren átkelés közben.
Vágólapra másolva!

Több mint 1800 Európába tartó menekültet mentettek meg hétfőn az uniós hatóságok a Földközi-tengeren Líbia partjaihoz közel, közölte az AFP francia hírügynökség kedden az olasz parti őrségre hivatkozva.

Már 2600-an halhattak meg a tengeren átkelés közben Forrás: MTI/EPA/DPA/Opielok Offshore Car

Az olasz hatóságok tájékoztatása szerint

az összesen hat hajóról kimentett 1830 ember

közül 949-et az olasz parti őrség hajói, 242-t a mentési műveletekben részt vevő ír parti őrség egyik hajója, 639-et pedig egy angol hajó mentett meg.

Az európai uniós tagállamok határellenőrzési ügynökségének (Frontex) legfrissebb adatai szerint év eleje óta már mintegy 630 ezren érkeztek illegálisan Európába.

A legtöbben Szíriából jönnek, de sokan érkeznek Irakból, Afganisztánból, Afrikából is.

Már 2600-an haltak meg a Földközi-tengeren

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) legfrissebb jelentése szerint idén már legkevesebb 2600 ember veszítette életét a Földközi-tengeren a veszélyes átkelés közben, a tavalyi egész évi 3279-cel szemben. A Líbiai Vörös Félhold szóvivője hétfőn arról számolt be, hogy legkevesebb kilencvenöt menekült holttestét vetették partra a hullámok az utóbbi öt nap során.