Különköltöztetnék a meleg menekülteket Bécsben

Spielfeld, Ausztria, menekült, migráns, bevándorló
A Spielfeldi menekülttábor az osztrák szlovén határon. Folyamatosan 3-4 ezer menekült várja a továbbjutást a határátkelőnél
Vágólapra másolva!
Homoszexuális menekülteknek nyitnának szállásokat Bécsben. A javaslatot vasárnap tárgyalják az SPÖ pártkongresszusán.
Vágólapra másolva!

Meleg menekülteknek alakítana ki szálláshelyeket egy, a homoszexuálisok jogait védő szervezet az osztrák fővárosban. A javaslatot vasárnap tárgyalják a szociáldemokraták bécsi pártkongresszusán – írja a Kronen Zeitung.

Nincsenek biztonságban

Ausztriában jelenleg 110 ezer migráns elhelyezéséről kell gondoskodni. A zsúfolt menekültszállásokon egyre több homoszexuális menekültet ér atrocitás.

A védelmükben alakítana ki külön szálláshelyeket a jogvédő szervezet.

Az osztrák meleg és leszbikus szociáldemokraták csoportja olyan lakóközösségek kialakítását javasolja, ahol a meleg menekültek nemcsak háborítatlanul élhetnek, de tolmácsok és pszichológusok segítségét is igénybe vehetik.

Gyakran éri támadás a homoszexuális menekülteket Forrás: AP/Thanászisz Sztavrakisz

Német ötlet

A kezdeményezés nem egyedi. Németországban január végén nyitották meg az első, meleg menekülteknek kialakított szállót. A Fliederlich nevű leszbikus-meleg egyesület egy üresen álló épületet bérelt ki Nürnbergben, ahová 25 ember költözhetett be.

Az első lakók között van olyan meleg iraki, akit ugyanaz a homofób banda gyötört egy Nürnberg környéki menekültszálláson, mint Irakban.

Az életükkel fizetnek

Az Iszlám Állam uralma alatt a szíriai és iraki homoszexuálisok az életükkel fizetnek a másságukért.

A terrorszervezet katonái vadásznak a melegekre.

Az elfogott homoszexuálisokat nyilvánosan végzik ki. Az ISIS propagandaosztálya több videót is feltöltött a világhálóra, amin férfiakat a másságuk miatt löknek le emeletes házak tetejéről.