Fél év után sikerült eloltani a kaliforniai erdőtüzet

Mudslides Kill At Least 17 People In Santa Barbara County Where Wildfire Scorched Hillside GettyImageRank1 Weather ENVIRONMENT topics topix bestof toppics toppix
Ez volt Kalifornia történetének legnagyobb kiterjedésű erdő- és bozóttüze
Vágólapra másolva!
Fél év után sikerült teljesen eloltani Kalifornia történetének legnagyobb erdő- és bozóttüzét.
Vágólapra másolva!

A Los Padres nemzeti park helyi idő szerint pénteken jelentette be hivatalosan a Thomas névre keresztelt tűzvész végét, miután több mint két hónapon át nem keletkeztek újabb tűzgócok a térségben. A kárfelszámolás azonban még korántsem ért véget, helyre kell állítani a megsemmisült infrastruktúrát és lakóépületeket.

Ez volt Kalifornia történetének legnagyobb kiterjedésű erdő- és bozóttüze Forrás: AFP/2018 Getty Images/Justin Sullivan

A tűz tavaly december 4-én kezdődött Los Angelestől északnyugatra, és nagyjából egy hónapra rá sikerült megfékezni a lángok terjedését. A tűz csaknem 1140 négyzetkilométeres területen pusztított, több mint ezer lakóépület és létesítmény vált a lángok martalékává. Két ember - köztük egy tűzoltó - halálát hozzák összefüggésbe a tűzvésszel.

Ez volt Kalifornia történetének legnagyobb kiterjedésű erdő- és bozóttüze. Az eddigi legnagyobb a 2003-ban San Diego közelében pusztító erdőtűz volt, amely 15 emberéletet követelt. A Thomas kiterjedésében fél négyzetkilométerrel haladta meg azt.