Már hét halálos áldozata van a Michael hurrikánnak

2018.10.12. 08:55

Rombolás és pusztítás maradt a Michael hurrikán nyomában Floridában csütörtökön, a rendkívüli időjárás eddig hét halálos áldozatot követelt.

Az időközben trópusi viharrá "szelídült" Michael csütörtök este már Dél-, és Észak-Karolinában tombolt, miközben Florida nyugati partvidékein kezdik számba venni a vihar következményeit.

Fotógaléria a vihar pusztító erejéről. A képre kattintva galéria nyílik!

A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: MTI/EPA/Dan Anderson

A helyreállítási munkálatok Floridában még nem kezdődtek el, mert házak, utcák és utak állnak másfél-kétméteres vízben, a hömpölygő áradat törmelékeket, autóroncsokat, kicsavart fákat sodor.

Az óránként 250 kilométeres sebességgel süvítő szél szinte mindent romba döntött, egyes tengerparti városok mentén a széllökések két és félméteresre emelték a tenger hullámait. Panama City és Mexico Beach, a két üdülőváros ép ház nélkül maradt. Apokaliptikus a pusztulás - ezekkel a szavakkal tudósított a helyszínről a CBS hírtelevízió. Szakemberek szerint nagy a fertőzésveszély, arra hívják fel a helybéliek figyelmét, hogy egyelőre még csónakkal se menjenek ki az elárasztott utcákra. A déli államban 370 ezer embernek rendeltek el kötelező evakuálást, de sokan ennek ellenére sem voltak hajlandóak elhagyni otthonukat.

Tűzoltók és helybeliek nézik az okozott kárt a Michael hurrikán pusztítása után a floridai Panama Cityben 2018. október 11-énForrás: MTI/AP/Gerald Herbert

Helyi idő szerint csütörtökön este 900 ezer háztartás volt áram nélkül.
A vihar Floridában, Georgiában és Észak-Karolinában eddig hét halálos áldozatot szedett. A trópusi ciklon Észak-Karolinán keresztül Virginia felé halad, a meteorológusok szerint meglehetősen gyorsan. Virginiából a vihar az előrejelzések szerint a nyílt óceán felé veszi majd útját.