Donald Trump a barátjának nevezte a Twitteren Kim Dzsongunt

diplomacy Horizontal US President Donald Trump disembarks from Air Force One at Noi Bai International Airport in Hanoi on February 26, 2019, upon his arrival in Vietnam for a second summit with North Korean leader Kim Jong Un. (Photo by Saul LOEB / AFP)
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Barátjának nevezte Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt Donald Trump amerikai elnök egy Twitter-bejegyzésében, hozzátéve, hogy hatalmas lehetőség előtt áll Észak-Korea, ha végrehajtja a nukleáris leszerelést.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnök az észak-vietnámi Hanoiból, az újabb vezetői szintű amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó helyszínéről írta bejegyzését. Kijelentette: Vietnám virágzik, Észak-Korea pedig rövid időn belül ugyanezt élhetné meg, ha végrehajtaná a nukleáris leszerelést. Hozzátette: a történelemben szinte páratlan lehetőség előtt áll Észak-Korea és barátja, Kim Dzsongun.

Donald Trump Forrás: AFP/Saul Loeb

A Reuters brit hírügynökség megjegyezte: az a legnagyobb kérdés, hogy a vietnámi csúcson a kedélyeskedésen és a bókoláson túl Trumpnak és Kimnek sikerül-e előrelépést elérnie az észak-koreai atommentesítésben, amelynek folyamata tavaly nyáron megakadt.

Kim Dzsongun Forrás: AFP/Kcna Via Kns

A Fehér Ház azt közölte, hogy Trump és Kim helyi idő szerint kora este (közép-európai idő szerint fél tizenkettőkor) folytat egy rövid, húszperces megbeszélést négyszemközt, amit díszvacsora követ.