Szijjártó Péter: A Gázai övezetben jelenleg 15 magyar állampolgár van

izrael palesztina konfliktus gáza háború 2023.10.17.
Gáza, 2023. október 16. Izraeli légitámadásban összedőlt házak romjai Gázában 2023. október 16-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol több mint 1300 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 2700 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Vágólapra másolva!
A Gázai övezetben jelenleg 15 magyar állampolgár tartózkodik, akikkel továbbra is folyamatosan kapcsolatban vagyunk, kollégáink naponta többször beszélnek velük és családtagjaikkal telefonon - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter bejegyzése szerint a diplomaták legutóbb szerda reggel, alig egy órája győződtek meg arról, hogy valamennyien épségben vannak, még a rendkívül nehéz körülmények ellenére is.

"A tel-avivi és kairói nagykövetségeink szorosan együttműködnek, és valamennyi nemzetközi partnerünkkel folyamatos kapcsolatban vagyunk annak érdekében, hogy az állampolgárainknak lehetősége nyíljon biztonságban elhagyni az övezetet. Ennek feltételei azonban jelenleg nem adottak" - fogalmazott a tárcavezető.