Tovább nőtt a Japánban történt hajóbaleset halálos áldozatainak száma

Vágólapra másolva!
Megtalálták a vegyi anyagot szállító, Japán partjainál felborult dél-koreai tartályhajó legénysége egyik eltűnt tagjának holttestét, ezzel kilencre nőtt a tragédia halálos áldozatainak száma. Egy matrózt még mindig keresnek, egy pedig túlélte a szerencsétlenséget.
Vágólapra másolva!

A baleset idején a fedélzeten két dél-koreai, nyolc indonéziai és egy kínai állampolgárságú matróz volt. A repülőgépek és járőrhajók segítségével folytatott mentés során kilenc embert sikerült kimenteni és kórházba szállítani, de közülük csütörtökre nyolcan meghaltak.

tartályhajó, Japán
Felborult dél-koreai tartályhajó a délnyugat-japáni Jamagucsi prefektúrában fekvő Mucure-sziget partjai előtt
Fotó: - / MTI

A két eltűnt után keresést indítottak. Csütörtökön egyiküket holtan találták meg, ezzel kilencre nőtt a tragédia halálos áldozatainak a száma. Folytatják a keresést a másik eltűnt után.

Az egyetlen túlélő egy indonéz, akinek az állapota stabil - közölték a helyi hatóságok. A halottak között van a két dél-koreai állampolgár, egyikük a hajó 60-as éveiben járó kapitánya volt - írja a Yonhap.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, a 980 tonna akrilsavat szállító, dél-koreai lobogó alatt közlekedő tartályhajó nagy valószínűséggel az erős hullámzás és a széllökések miatt borult föl. Vegyi szivárgást nem észleltek.