Börtön vár Britney Spearsre

Vágólapra másolva!
Akár egy éves börtönbüntetésre is ítélhetik Britney Spears amerikai énekesnőt: augusztusban, parkolás közben összetört egy másik autót, de egyszerűen elhajtott a helyszínről - ráadásul olyan jogosítvánnyal vezet, amely nem érvényes Kalifornia államban.
Vágólapra másolva!

Britney Spears amerikai énekesnő egyébként sem túl jól sikerült hónapja a múlt hét végén még rosszabbra fordult: bírósági eljárás indult ellene, gondatlan károkozás miatt. A botrányos életű sztár ugyanis múlt hónapban, parkolás közben összetört egy másik autót, majd bármiféle felelősségvállalás nélkül elhajtott a helyszínről - mindezt a paparazzik kamerái előtt tette. Ráadásul az is kiderült, hogy évek óta olyan jogosítvánnyal vezet, amely nem érvényes Kalifornia államban.

Spears tárgyalását október 10-én tartják - jogi szakértők szerint, ha mindkét vádban bűnösnek találják, akár egy éves börtönbüntetésre is ítélhetik.

Richard Hutton szerint - aki legutóbb Paris Hilton védőügyvédjeként szerepelt a lapokban - a Spears ellen felhozott vádak "elenyésző jelentőségűek", és valószínű, hogy az énekesnő megússza egy komolyabb pénzbírsággal és a próbaidőre bocsátással.

Britney Spears saját ügyvédje, Sorrell Trope (aki alig három napja áll az énekesnő alkalmazásában, miután Spears a múlt héten két másik jogászt rúgott ki) azonban nem ennyire derűlátó: az, hogy Britney-t múlt héten "drogfüggőnek" titulálták, valószínűleg csak súlyosbítja az énekesnő elleni vádakat.

Az énekesnő korábbi testőre, Tony Baretto a hétvégén újabb részleteket árult el Britney beteges viselkedéséről: a férfi - állítása szerint - végignézte, ahogy Britney Spears kábítószeres mámorban fetreng egy hotelszobában, és lépten-nyomon meztelenre vetkőzik.

"Mielőtt munkába álltam nála, figyelmeztettek, hogy Britney állandóan levetkőzik mások előtt. Legalább tízszer pucérkodott előttem vagy mások előtt. Egyáltalán nem zavartatja magát" - mondta Baretto egy televíziós interjúban. "Britney-nek komoly mentális problémái vannak, a kábítószerek, az alkohol és a gyógyszerek pedig csak rontottak az állapotán. Biztos, hogy nem tud egyedül megbirkózni a problémáival. Egy alkalommal arra léptünk be a hotelszobájába, hogy teljesen túllőtte magát. Csak remegett, a pupillái pedig hatalmasra tágultak. Komolyan féltünk attól, hogy meghal."