Tésztába burkolt körte

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók
A tésztához: 200 g liszt, 200 g margarin, 50 g natúr krémsajt, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál citromlé, só
A töltelékhez: 6 db körte, 3 evőkanál cukor, 100 g szárított vörös áfonya vagy meggy, 3 evőkanál citromlé, 2 evőkanál burgonya keményítő

Tegyük a lisztet, sót, citromhéjat, krémsajtot és a margarint egy keverőtálba. Morzsoljuk össze a kezünkkel alaposan, majd adjuk hozzá a citromlevet is. Gyúrjuk jól össze és tegyük a hűtőbe pár órára.
Tisztítsuk meg a körtéket, vágjuk ki a magházukat, majd aprítsuk össze nagyobb darabokra. Tegyük egy tálba a szárított áfonyát vagy a meggyet, cukrot, citromlevet és a keményítőt, adjuk hozzá a körtét, és keverjük jól össze.
Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki kör alakúra a tésztát ( kb. 38 cm átmérőjű). Tegyük a közepére a körtés tölteléket, majd a tészta széleit hajtsuk vissza rá, úgy hogy a közepén ne legyen tészta.
Forró sütőben süssük először 200 fokon 10 percig, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 150 fokra és még 30 percig süssük.
Vágjunk belőle szeleteket, szórjuk meg porcukorral és egy-egy gombóc vaníliafagyival kínáljuk.