Sajtos-szalonnás pite

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten sós piték receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

A tészta hozzávalói: 3 pohár liszt, 250 g krémsajt, 125 g hideg vaj, 4-5 evőkanál hideg víz
A töltelék hozzávalói: 6 db tojás, 150 g reszelt trappista sajt, 1 csokor metélő hagyma, 1 vöröshagyma, 6 szelet bacon, 1 paradicsom, őrölt bors

Egy tálba öntsük a lisztet, daraboljuk bele a vajat és a krémsajtot. Kezünkkel morzsoljuk szét alaposan, majd öntsük bele a hideg vizet is. Gyúrjuk jól össze és tegyük a hűtőbe legalább egy órára.
Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra, majd béleljünk ki vele egy körülbelül 20 centiméter átmérőjű, kivajazott és lisztezett piteformát.
A megtisztított vöröshagymát szeleteljük fel. Egy serpenyőbe tegyük a felkockázott bacont, pirítsuk meg, majd tegyük bele a felszeletelt hagymát és ezzel is pároljuk pár percig.
A kibélelt forma aljába óvatosan üssük bele a tojásokat, vigyázzunk hogy egészben maradjanak. Tetejére tegyük a hagymás-szalonnás keveréket. Szórjuk meg őrölt borssal és metélő hagymával, tegyük rá a felszeletelt paradicsomot.
A maradék tésztát nyújtsuk ki , majd borítsuk be vele a pitét. Széleit nyomkodjuk jól össze, majd előmelegített sütőben, 150 fokon süssük 40-45 percig.