Tom Cruise és Stallone is viszi a fáklyát

Vágólapra másolva!
Jövő szerdán ér az olimpiai láng Kaliforniába, Los Angelesbe - és ezt a lehetőséget nem akarja kihagyni több hollywoodi színész sem.
Vágólapra másolva!

Sylvester Stallone és Tom Cruise is viszik majd az olimpiai fáklyát - tudatták a sajtóval a szervezők. A láng Mexikó felől érkezik majd, de ez már nem az lesz, amely elindult a nagy út elején: összesen 120 fáklyát használnak el a világ több pontját érintő futás során - írja a yucatan.com.

A legtöbb országban gyerekek és öregek, sportolók és civilek mellett hírességek is viszik a lángot egy darabon. "Ezek a népszerű színészek azért vihetik a fáklyát, mert eddigi munkásságuk immár az amerikai nemzeti kultúrának részét képzi. Különben ők személyesen mindig odafigyeltek a valóban fontos eseményekre, a nagy célokra. Reméljük, hogy a híres fáklyavivők miatt sokan úgy döntenek majd, hogy csatlakoznak a futáshoz" - közölték a szervezők.

A szimplán "amerikai hősöknek" nevezett színészek mellett több egyszerű állampolgár is tehet pár lépést az olimpiai lánggal - többek közt fizikailag sérült emberek is.

A Mission: Impossible és sok egyéb, ismert film főszereplője számára egy "valódi megtiszteltetés" ez a lehetőség: "Igazán büszke vagyok arra, hogy legalább ennyit tudok segíteni, ugyanis az olimpiai játékok eszméje igen fontos. Szükség van erre az eseményre, mert ez erősíti a nemzetközi együttműködést" - közölte Cruise.