In Memorian Pacha - megvannak a záróparty párosjegynyertesei!

Vágólapra másolva!
Az október tizennegyedikén záró Vigadó téri Pacha utolsó bulija előtti klubnekrológunkban a Freee Magazin és a zárópartyn játszó dj-k közreműködésével összefoglaljuk a Pacha-sztorit, interjúzunk Rács Balázzsal, a budapesti klubbirodalom, a Fame Promotion terjeszkedéséről és levitézlett promóterekről. Mindemellett ingyen párosjegyeket hirdettünk meg a búcsúpartyra - nyerteseink a harmadik oldalon!
Vágólapra másolva!

A katalán születésű Ricardo Urgell az első Pachát szülőföldjén, Sitges-ben nyitotta meg, még 1965-ben. Nyolc évvel később már nyitva állt a közönség és Ricardo számára egyaránt legkedvesebb létesítmény, a Pacha Ibiza. Talán meglepő, de a Pachát nemcsak egyedülálló zenei kezdeményezései tették híressé, hanem a sport-, kulturális és művészeti produkciókat felkaroló programjai is.

A hetvenes, majd a nyolcvanas években számtalan kerékpár-, autó-, motor- és futóversenyen tűnt föl a Pacha jellegzetes cseresznyés emblémája. Szobrászokat, festőket, más képzőművészeket is támogatott a menedzsment, miközben a klub esténként közismert személyiségekkel, igazi világsztárokkal lett tele. A klubok szerte a világon egyedülálló kosztümös partikkal, látványos divatbemutatókkal, kiállításokkal várták a felső tízezer tagjait éppúgy, mint az "átlagembereket".

A táncosokat külön személyzet öltöztette, sminkesek, hajszobrászok szorgoskodtak rajtuk. A közönségnek tetszett ez a fajta extremitás és hamarosan ők is látványos, színes maszkokba, egyedi tervezésű ruhakölteményekbe öltözve érkeztek a már-már ünnepeknek számító partikra.

A korai időkben a Pacha Ibiza vendége volt a Beatles, a Led Zeppelin, a Rolling Stones; a vendégek közt megtalálhattuk a filmszínész Brigitte Nielsent, a rendező Pedro Almodovart, az autóversenyző Niki Laudát és a spanyol királyi család tagjait.

Fotó: Mellesleg

A budapesti Pacha 2001 decemberében nyitotta meg kapuit a főváros nagy múltú, impozáns épületében, a belvárosi, Duna-parti Vígadóban. A kormányzati negyedben található impozáns épület méltó otthona lett a világhírű Pacha-hálózat magyar klubjának.