Norvég formula - hallgasd meg az új Dj Kicks-mixet!

Vágólapra másolva!
A !K7 híres szériájának aktuális darabját Annie, a csinos szőke bergeni csalogány jegyzi - hallgasd meg péntek déltől!
Vágólapra másolva!

Annie karrierje még a múlt század végén indult (kedvező kronológiai pozícióban vagyunk: mondhatni, könnyű azt mondani), s kisvártatva csaknem meg is szakadt élet- és szerzőtársa korai halála miatt. Azután jött a tavalyi comeback: egyebek között a Röyksopp segedelmével felvett Anniemal című album hellyel-közzel ismertté tette a nevét (mondjuk, nem éppen nálunk), slágernek számító szerzeményei pedig felkerültek az elektropop/new-wave/diszkó-válogatásokra.

Azóta Annie sorra adja ki a maxikat: idén többek között az albumon is szereplő Heartbeat és a Happy Without You, továbbá a Wedding kislemezei szerezhetők be, rajtuk szórakoztató és tanulságos remixekkel, többek között Alan Braxe, Riton vagy Maurice Fulton keze alól. Ráadásként Annie felkérést kapott a !K7 kiadó legendás Dj Kicks szériája újabb fejezetének elkészítésére is.

Nos, a létrejött produkció tökéletesen beváltotta az előzetes reményeket: energikus, lüktető, mégis kedves, néha egyszerűen ennivaló kollázs született. Akit érdekelnek Annie mixkészítéssel kapcsolatos motívációi, annak figyelmébe ajánlhatjuk a vele készített interjú-filmetűdöt a kiadó szájtján, ebből tökéletesen kiderül, miért lett látszólag oly eklektikus, mégis egységes a mix.

A finoman blokkokba csoportosított kedvencek között éppúgy találunk newwave-klasszikusokat, mint kortárs elektropop-, elektrodiszkó-, electroclash-szerzeményeket, melyekben azért nem véletlenül dominál a női énekhang. A nyitószám kapásból megadja a mix alaphangulatát: az Eno könnyedebb dolgait idéző Rabbit Pushing Mover a szintén Bergenből való Toytól tökéletesen beteg rajzfilmzene, hogy rögvest egy igazi klasszikus elektropop következzen (La Bionda: I Wanna Be Your Lover), amely kisvártatva helyet ad Annie egyik személyes kedvencének, az egykori Suicide-legenda, Alan Vega szájharmonikás, minimalista rockabillyjének (Jukebox Babe).

De akad itt minden más is: csajbanda (Le Tigre) harciasan funkys indulója (Nanny Nanny Boo Boo) a dán fiúduó, a Junior Senior átdolgozásában, vagy a Londonban élő japán Zongamin határozottan, persze már a címéből is következően perkusszív Bongo Song-ja, melyhez kiválóan passzol az utóbb a Mo'Wax által is felfedezett klasszikus newwave-diszkó-banda, a Liquid Liquid Flextone-jának egy kései átkeverése dj Twitch keze által.