Éjszaka bukkan fel az óriás

Vágólapra másolva!
A gödöllői Club Q most szombati ClubNight Extra rendezvényén a lehető legjobb hangulatról ezúttal a hazai zeneipar - több tekintetben is - óriásának tekinthető Hamvai P.G. gondoskodik.
Vágólapra másolva!

Az egyszerű diszkólátogatóból hivatásos dj-vé váló Hamvai P.G. hobbiját cserélte fel szakmájára. Autodidakta módon tanult meg mixelni, elsőként Bárány Attila oldalán tűnt fel a dj-pult mögött.

1996-tól már önállóan, kizárólag zenélésből kereste meg a betevőre valót - akkor még dj Gömbi néven. Napjainkig az ország majdnem mindegyik meghatározó klubjában zenélt, több szórakozóhelyen hosszabb távon rezidenskedést is vállalt.

Szinte majdnem mindenhol felfigyeltek munkájára, valamint százharminc kilogrammos termetére. Az ezredforduló tájékán vette fel a Hamvai PG nevet, s azóta szinte nincsen olyan média, ahol ne hallanánk e nevet.

A Roxy rádió megkeresésére már az éterben is pörgette kedvenc zenéit, manapság pedig a Rádió 1-en futó Disco*s Hit műsort vezeti, emellett a televízióban is szerepet kapott már egy fitneszműsorban, kedvenc slágereit játszva.

Több mixalbuma megjelent már, ezek közül említhető a Hamvai P.G. 002 - I'm Your DJ, rajta első saját szerzeménye, a Nightworkzzel közösen készített Disharm Piano. Legutóbb 2006 augusztusában, a Café Del Rio ötödik születésnapjára kevert egy lemeznyit.

Az utóbbi néhány évben több időt fordított a producerkedésre is: Hauber Zsolttal (ex-Bonanza Banzai) közös szerzeménye, A vágy kapuja, majd annak folytatása, A világ végén is hamar klubhimnusszá vált.

Eközben Karányi Danival közös szerzeménye, a Welcome to the Light is megszületett. Sorra tesz eleget a remix-felkéréseknek Vekonyz-vel, olyan együttesek dalainak újragondolását készítve el, mint a Fresh, Gaabriel, Chip, Emilio, Náksi & Brunner, Shane 54 és Karányi.

Idén januárban jelent meg legújabb dala, a The FlameMakers duóval közösen készített Summer Vibe című klubsláger. Mindezeket hallva nem véletlen, hogy a Magyar Lemezlovas Egyesület, a hazai lemezlovas szakma 2003 óta működő hivatalos érdekvédelmi szervezete 2008 januárjában az Év Dj-je díjat Hamvai PG-nek ítélte oda.

A gödöllői Club Q színeiben JoeNathant hallhatjuk, belépés kizárólag tizennyolc éven felülieknek engedélyezett. A március 29-i ClubNight Extra partyjára lányoknak ezer, fiúknak ezerötszáz forintos áron váltható belépőjegy.

(x)

Simon & Templair - Party (Hamvai P.G. Special version)