Csibész gazfickó a Hajógyárin

Vágólapra másolva!
Kemény dobok, súlyos basszusok, széttorzított szintik, az egyszerűnek tűnő recept megvalósításához azonban The Rogue Element kell, aki öt éven belül a breakbeat egyik legsikeresebb dj-jévé és producerévé vált. Áprilisi promómixét hallgatva igaz rá, hogy a sikeren ne változtass, ezt bizonyítandó, most szombaton a Ninjabreakz.com meghívására a Mokka Cukában lép fel.
Vágólapra másolva!

A történet valamikor 2004-ben kezdődött, amikor is az Ausztráliából Londonba települt Ben Medcalf aláírt az Exceptional Records-hoz, és ezzel kezdetét vette a The Rogue Element sztori. Már a kezdetektől olyan neveknek készített remixeket, mint például a Plump Dj's, a Freestylers, a Stanton Warriors, a Krafty Kuts, Hyper, Rennie Pilgrem, vagy éppen a The Crystal Method.

Még ebben az évben jelölték a Breakspoll díjátadón, mint a Legjobb Feltörekvő Producer, és be is söpörte a díjat. 2005-ben aztán jött a Rogue Rock, a várva várt debütáló album, amivel szintén Breakspoll-jelölést kapott.

A következő évben a The Rogue Element tovább folytatta a termékeny munkát, több sikeres remixet készített, többek között a drumandbass-szcénából jól ismert Noisia Gutterpump című, kiváló breakhouse próbálkozását dolgozta fel nagy sikerrel.

Ben turnéjainak köszönhetően az egész világon ismertté vált, ráadásul a Tom Reallel közösen alkotott He's So Hot Right Now című száma elnyerte a szcéna elismerését, a Dead Drummers a dj-k kedvence lett. A szárnyalást 2006-ban újabb két Breakspoll díjjal jutalmazták, Ben a Legjobb Producer és a Legjobb Remix elismerést is bezsebelhette.

2007-ben Fatboy Slimnek készített remixet, ezenkívül Tom Reallel elindították a Disco of Doom című rádióműsort a japán Samurai FM internetes rádión. Egy kisebb szünetet követően, a The Rogue Element 2008-ban újra berobbant a köztudatba a Wario és a Panic Attacks című trekkjeivel és a Disco Doom nevű dj és produkciós csapatával.

A producerkedés, remixelés és dj-zés mellett Ben televíziós műsoroknak és filmeknek is készít zenéket. Emellett úgy hírlik, következő nagylemeze is készülőben, amelyen break, electro és rock keverékét szolgáltatja a becses hallgatóságnak.

Május 31-én a Hajógyári-szigeten lévő Mokka Cuka partyján a The Rogue Element mellett az Ayra Records-os Sikztah, és a Ninjabreakz dj-i, Psyon és Pryus lépnek fel, a belépés teljesen ingyenes.

party.[origo].hu

The Rogue Element: The Move