Veszélyes becsúszásért azonnal piros lap jár a vébén

Vágólapra másolva!
A játékvezetőknek azonnal ki kell állítaniuk a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságon azt a játékost, aki könyökével ellenfelét megüti vagy úgy csúszik be, hogy azzal veszélyezteti vetélytársa testi épségét.
Vágólapra másolva!

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) Luzernben véglegesítette a bírók részére készített előírásokat, melyek pontosan meghatározzák, hogyan kell a különböző szabálysértéseket szankcionálni.

Mérlegelés nélkül ki kell állítani azt a futballistát, aki ellenfelét megüti vagy meglöki, amikor a labda nincs a közelben.

Szigorúan kell fellépni az időhúzás, a játék szándékos késleltetése ellen is. Ha valaki sípszó után arrébb rúgja a labdát, nem engedi ellenfelének elvégezni a szabadrúgást, vagy első felszólításra nem megy el kilenc méterre a labdától, azonnal sárga lapot kell kapnia.

A nemzetközi szövetség (FIFA) elfogadta az IFAB ajánlásait s jelezte: amelyik bíró nem tartja magát az előírásokhoz, az nem vezethet több meccset a vb-n.

A játékvezető sárga lappal büntetheti a kispadon helyet foglaló cserejátékosokat is, ha bármilyen formában (pl.: lassan adják vissza a labdát) húzzák az időt.

A FIFA kiemelte: a szigorú rendelkezések célja, hogy a szurkolók sportszerű mérkőzéseket lássanak, melyeken minimális az üresjárat.

Döntés született arról is, hogy a játékvezetők a Skóciában és Franciaországban az élvonalban már jól bevált fejhallgatóval működnek közre a mérkőzéseken, így folyamatos kapcsolatban lehetnek az asszisztensekkel és a negyedik játékvezetővel.