Vágólapra másolva!
A hétvégétől már Alagon folytatódik a veretlen ló, Overdose rehabilitációja.

A telivér gondozásával megbízott menedzsment arról számolt be, hogy Overdose egyre több mozgást igényel, s célszerű, ha napi sétái az általa megszokott környezetben és személyek között történnek.

A költözés időpontja e hét második fele - jelenlegi tartózkodási helye nem ismert -, de az érkezés "Overdose lehető legteljesebb nyugalma érdekében nem nyilvános a sajtó számára sem". Az indoklás szerint "akár egyetlen aprócska megbokrosodás vagy kitörés is ronthat patái állapotán és visszavetheti az eddigi sikeres rehabilitációt".

A mind a 12 futamán győztes magyar csodaló bal első lábán az április 19-i budapesti versenyt követően észleltek sérülést. Ezt követően a gyógyítását végző francia ortopédus kovács eltávolította a keletkezett tályogot, és patkót ragasztott Overdose-ra, amely kímélte a sérült bal első lábát. Emiatt azonban a ló jobban terhelte a jobb elsőt, így utóbbin is idült patairha-gyulladás keletkezett.

A telivért előbb Franciaországban, majd Angliában kezelték, ahonnan november elején tért haza. Mikóczy Zoltánt, Overdose tulajdonosát csődbűntett miatt első fokon egy év hét hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték november 6-án, Romániában.

Czucz István, a ló társtulajdonosa korábban azt mondta, Mikóczy letartóztatása nem befolyásolja Overdose további versenyeztetését. Kiemelte, hogy a három tulajdonos, Mikóczy, a szintén szlovák állampolgár Mario Hoffman és ő együtt hozzák meg a döntéseket a lóról.