Társoldalunk:

Makra mellett Kovács utazhat a riói tesztversenyre

2016.03.18. 16:57

Makra Noémi mellett Kovács Zsófia utazhat áprilisban a tornászok Rio de Janeiró-i olimpiai kvalifikációs tesztversenyére a magyar női versenyzők közül.

A hazai szövetség pénteki közleménye szerint Draskóczy Imre szövetségi kapitány a jelölés során figyelembe vette a két héttel ezelőtti linzi nemzetközi viadal csapatversenyét, ahol Kovács igen magas, 56 fölötti pontot kapott egyéni összetett teljesítményére, a legutóbbi felmérőt is megnyerte, és az edzéseken is jól teljesített. 

Előbb a világkupa, aztán a tesztverseny

Makra Noémi már a tavaly októberi glasgow-i világbajnokságon nyújtott teljesítményével kiharcolta a részvételt a tesztversenyen, ahol csak az egyéni összetett alapján lehet kvótát szerezni. A tartalék a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina lett. A tesztversenyen indulók - Makra Noémi és Kovács Zsófia - áprilisig még egy világkupán is részt vesznek, kedden utaznak el Dohába.

A győztes Makra Noémi, a TC Békéscsaba versenyzője mutatja be gyakorlatát a tornászok Budapesten zajló országos bajnokságának ugrás döntőjében a budapesti TornacsarnokbanForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

 

A férfiaknál - Kovács István szövetségi kapitány kedden ismertetett döntése értelmében - Hidvégi Vid mellett Kardos Botond utazhat a riói tesztversenyre, amelyre április 16-18-án kerül sor.