Vágólapra másolva!
Az MKB-MVM Veszprém az idegenbeli 34-33-as vereség után 31-26-ra legyőzte a visszavágón a lengyel Wisla Plockot, és bejutott a kézilabda Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. A veszprémiek nem brillíroztak, de Mirko Alilovic védéseivel elbizonytalanították ellenfelüket, és végig vezetve, megérdemelten győztek. 

férfikézilabda-BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
MKB-MVM Veszprém - Orlen Wisla Plock 31-26 (16-11)
Veszprém, 5000 néző, vezette: Din, Dinu (románok)
gólszerzők: Ilics 7/3, Sulic 6, Dzsamali 4, Nagy L., Chema, Gulyás 3-3, Ruesga, Ugalde, Vilovszki, Iváncsik T., Iváncsik G. 1-1

Roppant idegesen, amatőr technikai hibákkal kezdte a BL-nyolcaddöntő visszavágóját a az MKB-MVM Veszprém, még az sem hatott nyugtatóan a veszprémiekre, hogy Nagy László már a 3. percben dupla kínaiból szerzett gólt. A rengeteg hiba miatt kevés gól esett az első tíz percben, majd a Veszprém Mirko Alilovic védéseinek köszönhetően sebességet váltott, és innentől kezdve uralta 200. Bajnokok Ligája-mérkőzését.

A magyar csapat sokkal jobban védekezett, mint az idegenbeli mérkőzésen, így több gyors támadást is tudott vezetni. Ezúttal sikerrel kényszerítette sokszor felállt fal elleni játékra a Wislát, ez nem tetszett a lengyeleknek, Alilovic pedig könnyedén nyelte le a próbálkozásokat. Carlos Ortega jól forgatta a Veszprémet, Carlos Ruesga és Iman Dzsamali is nagyszerűen szállt be a meccsbe, a 21. percben már hat góllal ment az MKB, amihez nem ártott az sem, hogy a Plock védekezésének egyik fontos szereplője, Syprzak a 19. percben megkapta harmadik kétperces büntetését.

A veszprémiek vezetésük tudatában nyugodtabban kézilabdáztak, az 50 százalék fölött védő Alilovic stabilitást adott a csapat játékának, és a félidő hajrájában úgy nézett ki, a magyar bajnok meg tudja roppantani ellenfelét. Az utolsó percekben azonban a jól küzdő Plock visszajött a meccsbe, de így is öt góllal, 16-11-re vezetett a Veszprém.

Chema Rodriguez harcol a Plock védelmével Forrás: MTI/Kovács Anikó

A második félidő hasonlóan alakult, a Veszprém egyre jobban játszott, állandósul az 5-6 gólos magyar előny, de a Plock sem adta fel. Bár a lengyelek lövőhelyzetbe is nehezen kerültek, Alilovic pedig továbbra is elképesztő formában védett, a Veszprém nem tudta megtörni ellenfelét. A Plock szívósan tapadt, de a védekezéséből nagyon hiányzott Syprzak, így hiába csinált támadásban zseniális dolgokat Nenadics és Lijewski, a különbség megmaradt.

A hajrát erővel is jobban bírta a hosszabb paddal rendelkező Veszprém, ráadásul Alilovic továbbra is káprázatosan védett. A Plock edzője, Manolo Cadenas (tavaly is az MKB ejtette ki aktuális csapatával, a Leónnal) hiába próbált meg mindent, ezúttal hiába nyitotta ki a falát, a kiválóan játszó Ruesga vezetésével a veszprémiek mindig megtalálták a rést a védelmen. Az utolsó percekre már nem maradt nyitott kérdés, a Veszprém végül simán nyert, és bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

„Elszántak voltunk, gyorsan javítani akartuk az első meccs bakijait, emiatt volt kapkodó a játékunk a meccs elején – értékelt a DigiSporton Nagy László. „A szünetig felhalmoztunk egy magabiztos előnyt, de végig uraltuk a meccset, csak azt sajnálom, hogy nem sikerült leszakítanunk a lengyeleket. Gratulálok a Plocknak, nagyon jól harcoltak, és köszönjük a szurkolók biztatását. 26 gólt kaptunk, lehetett volna jobb is, de ne legyünk elégedetlenek – tette hozzá a védekezéssel kapcsolatban Nagy.

Carlos Ruesga sokat tett hozzá a Veszprém támadásaihoz Forrás: MTI/Kovács Anikó

Manolo Cadenas, a Plock edzője: "Az első félidő végére a Veszprém összeszedte a védekezését, innentől hiába harcoltunk, nem tudtuk megközelíteni őket. Küzdöttünk, ahogy erőnkből futotta, de ilyen hangulatban, ilyen erős csapat ellen ez sem volt elég. Gratulálok a Veszprémnek, remek csapatuk van!"

Carlos Ortega: "Nagyszerű párharc volt, egy remek csapatot sikerült kiütnünk. Köszönjük a szurkolóknak, mindkét tábornak, hogy fantasztikus hangulatot teremtettek mindkét meccsen. A második félidőben többször is kiüthettük volna az ellenfelünket, de végül ez egyszer sem jött össze, mert nagyon jól harcolt a Plock. Számunkra most jött el az idő, hogy az álmainkért küzdjünk."