Társoldalunk:

Hetvenezer néző előtt végezték ki a Bostont

2016.01.01. 23:04

A Montreal Canadiens 5-1-re legyőzte a vendéglátó Boston Bruins csapatát az NHL hagyományos újévi, nyitott pályás mérkőzésén, az úgynevezett Winter Classicon.

Eredmény:
Boston Bruins-Montreal Canadiens 1-5 (0-1, 0-2, 1-2)
gól: Beleskey (44.), illetve Desharnais (2.), Byron (23., 59.), Gallagher (38.), Pacioretty (49.)
    
A Boston vonzáskörzetében fekvő Gillette Stadionban csaknem 66 ezer néző várta fagyoskodva a két nagy múltú klub nyitott pályás összecsapását. 

Gólok a levegőből

Rögtön az elején Desharnais a levegőből ütötte Rask kapujába a pakkot, és az első harmad is a Montreal fölényét hozta. A második játékrész elején Byron közelről növelte a különbséget. Még a szünet előtt Pacioretty bravúros mozdulattal, a levegőből passzolt a sérülése után visszatérő Gallagher elé, aki úgy talált be, hogy a pakk nem esett le a jégre. Hokiban ritka, hogy a korongot a levegőben megütve szereznek gólt, most a Canadiens kétszer is így volt eredményes.

A Montreal Canadiens 5-1-re legyőzte a vendéglátó Boston BruinstForrás: AFP


A záró játékrészben Beleskey nyúlt bele egy távoli lövésbe, és szépített, ám Pacioretty gólra váltott egy kontrát. A hajrában Eller és Hayes verekedett, a végén pedig Byron a kapuvasról kipattanót vágta a kapuba, beállítva az 5-1-es végeredményt.

Sikerével a kanadai együttes csoportjában az élre ugrott.


Az NHL-ben 2008 óta rendeznek nyitott pályás találkozókat az újév első vagy második napján.