Szlovénia idő előtt hazautazna a kézi Eb-ről

szlovén kézilabda
Slovenia's Darko Cingesar (R) cheers after the handball European Championships preliminary round match between Germany and Slovenia in the Arena in Zagreb, Croatia, 15 January 2018. Photo: Monika Skolimowska/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
A szlovén férfi kézilabda-válogatott a Németország elleni Európa-bajnoki mérkőzésen történtek miatt azt fontolgatja, az utolsó csoportmeccse előtt hazautazik a horvátországi tornáról.

Gorn Cvijic, a szlovén szövetség titkára elmondta, tisztában vannak vele, hogy milyen következményekkel járna a jövőre nézve, ha visszalépnének az Eb-től, de eddig mindig csendben maradtak a rossz döntések után. A végső szót az elnökség mondja majd ki.

Korai volt a szlovén öröm Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Monika Skolimowska

A Delo című szlovén lap cikke szerint a válogatott – amelynek a mérkőzéssel kapcsolatos óvását az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elutasította – képviselői kedd (ma) este nyolcig ismét fellebbeznek a mérkőzés végeredményével kapcsolatban.

A hétfői Szlovénia–Németország találkozón a szlovénok Blaz Janc hat másodperccel az összecsapás vége előtt szerzett góljával 25–24-re vezettek, ám miközben már ünnepeltek, megakadályozták a németek középkezdését. Emiatt a bírók – tízperces videózást követően – kiállították a vétkes szlovént, hétméterest ítéltek, amelyet Tobias Reichmann értékesített, így egyenlített Németország.