Vágólapra másolva!
A második helyen végzett a Fotex-Veszprém férfikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája idei kiírásában, miután a veszprémiek a hazai pályán elért kétgólos sikert követően idegenben öt góllal kaptak ki a német bajnok Magdeburgtól.

Férfi BL-döntő, visszavágó:
Magdeburg (német) - Veszprém 30-25 (15-10)
Magdeburg, 7000 néző
gól: Stefansson 7/3, Perunicic, Kulesov, Abati 5-5, Kerdavec 4, Kretzschmar 3, Mäuer 1, illetve Pásztor 7, Dzomba 6, Perez 5, Saracevic 4/3, Gál, Jovic, Diaz 1-1
BL-győztes a Magdeburg 51-48-as összesítéssel.

Nagyszerűen kezdett a Magdeburg, a hazaiak pillanatok alatt négy góllal elhúztak, ennek következtében Zdravko Zovko, a veszprémiek mestere már a hatodik percben kapust cserélt: Sterbiket Fazekas váltotta.

Ezt követően feljött a magyar bajnok, és 7-7-nél utolérte ellenfelét, a félidő végén azonban ismét beleerősített a Magdeburg, így végül 15-10-es hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben végig a Magdeburg vezetett, és ekkor úgy tűnt, hogy nincs esélye a végső sikerre a Fotexnek. A kapuba időközben visszaálló Sterbik, és a végig nagyszerű teljesítményt nyújtó Pásztor vezérletével azonban remekül hajrázott a Fotex, és az utolsó három percben kétszer is meg volt a lehetősége a kedvező eredmény elérésére, azonban a kritikus helyzetekben a hazaiak mindig újítani tudtak, így megérdemelten szerezték meg a legrangosabb európai trófeát.

A férfikézilabda-NB I-ben:
Dunaferr - Cegléd 29-21 (17-9)

Ajánlat:

A férfikézilabda-NB I felsőházi állása

Korábban:

Magdeburgi bravúrra készül a Fotex

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?