Vágólapra másolva!
Délután eldől, ki nyeri a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligáját. Magdeburgban a Fotex-Veszprém együttese vendégszerepel, s Zdravko Zovko tanítványai kétgólos előnnyel várhatják az összecsapást. Ezt a hátrányt a németek olyannyira ledolgozhatónak tartják, hogy már a bajnoki fiesztát is megszervezték a város régi piacterén.

Magdeburgban fiesztára készülnek a kézilabda-szurkolók, az újságokban már meghirdették a helyet is, ahol együtt ünnepelhetik a klub történetének első Bajnokok Ligája-győzelmét. A régi piac melletti autókorzóra ezreket várnak a szervezők, noha egyelőre még nem is biztos, hogy német kézbe kerül a serleg. Legalábbis reméljük... A fináléban ugyanis a Fotex-Veszprém a Magdeburg ellenfele, az az együttes, amely a BL-döntő első mérkőzésén egy hete kétgólos előnyt szerzett. Hogy a 23-21-es siker mire lesz elég, azt nem tudni, mindenesetre a magyarok nagyon fogadkoznak.

"A veszprémi mérkőzésen volt lehetőségünk nagyobb különbséggel is nyerni, de a németek bebizonyították: nem véletlenül jutottak el ők is a fináléig. Csak akkor lesz esélyünk a trófea megszerzésére, ha gyorsak és pontosak vagyunk, valamint a védekezésünkben nincs üresjárat" - nyilatkozta Zdravko Zovko, a magyar bajnok szakvezetője. A Veszprém a csoportküzdelmek során már járt Magdeburgban, s akkor 25-22-re kikapott, vagyis ez az eredmény most nem hozna sikert. Magyar férfi együttes utoljára kereken 20 évvel ezelőtt diadalmaskodott a bajnokcsapatok kupájában: akkor a Bp. Honvéd a svájci St. Gallennel szemben bizonyult jobbnak a döntőben.

"Hihetetlen nagy nyomás alatt állunk, hatalmasak az elvárások a csapattal szemben. Állandóan kerékpárral közlekedem, és mindig leszólítanak az úton" - nyilatkozta Alfred Gislason, a Magdeburg trénere. "Ez a játékok játéka, s mi részesei lehetünk egy nagy sikernek. Úgy érzem, 51:49 arányban nekünk van több esélyünk."

"Olyan lehetőség előtt állunk, amely nem mindennap adódik. A legnagyobb dicsőség lenne, ha győznénk. Évek óta arról beszélünk, hogy a német bajnokság a világ legerősebb ligája, mégsem nyertünk még soha a BL-ben" - értékelt a válogatott balszélső, Stefan Kretzschmar. A dicsőség mellett akad más hajtóerő is, hiszen a klubvezetés fejenként 7500 eurós (1,8 millió forintos) győzelmi prémiumot ajánlott fel.

A hírek szerint a magdeburgi csarnokban nyolcezer fanatikus szurkoló várja a kedvenceket, közöttük lesz mintegy hétszáz veszprémi is, akik nekivágtak a több mint ezer kilométeres útnak. A német sajtó szerint a Fotex 162 főből álló küldöttséggel már pénteken megérkezett. Az összecsapás a francia Garcia, Moreno játékvezető-kettős irányítása mellett 14.30-kor kezdődik.

Pincési László

Korábban:

Kétgólos előnyt szerzett a Fotex a BL-döntőben

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?