Vágólapra másolva!
A Magyar Tenisz Szövetség jövő év januárjától novemberig tíz helyszínen, öt szabadtéri pályán és öt csarnokban Raiffeisen Magyar Grand Prix Tenisztorna elnevezéssel versenyt indít a legjobb magyar férfi teniszezők számára.

Az eseményeken a legjobb 16 játékos indulhat, de a kvalifikáció 32-es mezőnyből indul. A tizedik torna az úgynevezett Master's verseny, amelyen a legjobb nyolc sportoló vehet részt. Hét helyet a teljesítmény alapján lehet megszerezni, a nyolcadik résztvevő a legjobb magyar, Sávolt Attila lehet. Ő egyébként ígéretet tett, hogy az első budapesti versenyen elindul, szereplése a továbbiakban külföldi elfoglaltságától is függ.

Taróczy Balázs, a sorozat kiötlője elmondta, amennyiben a világranglistán legelőkelőbb helyen álló Sávolt nem tud annyi hazai versenyen elindulni, hogy elegendő pontot gyűjtsön, akkor a Master's tornára szabad kártyát kap. A szakmai igazgató örül annak, hogy a sorozat nem korlátozódik csupán a szabadtéri szezonra, a fedett helyszínek bevonása egész éves versenyzési lehetőséget biztosít legjobbjainknak.

A Magyar Bajnokság és a Master's torna kivételével (amelyeken bruttó 1 millió forint az összdíjazás) 800 ezer forint a pénzdíj. Az egyéni győztes 240 ezer forintot kap. Taróczy szerint Sávolt utáni legjobbajainkat (elsősorban Bardóczky Kornélt és Kisgyörgy Gergelyt) nem szipkázzák el, a környező országokban rendezett alacsony pénzdíjas versenyek, mert remélhetőleg nem járnak rosszul azzal, ha külföldi mérkőzéseik mellett itthon játszanak.

Thury Gábor

Korábban: