Vágólapra másolva!
Döntetlennel zárult a Mashantucketben rendezett John Ruiz és Evander Holyfield profi mérkőzése a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú bajnoki övéért, így Ruiz maradt a címvédő.

A tizenkét menetes találkozó első menetében Ruiz már megsérült, egy dulakodás következtében eltört az orra. A tizenkét menet során nem volt leütés, a befejező három percben azonban Holyfield majdnem döntésre vitte a dolgot. A szakemberek szerint a 39 éves Holyfield jobb volt, de a bírók döntetlenre "adták" a meccset. Donald O'Neill szerint Ruiz nyert 115-113-ra, Julie Lederman Holyfieldet hozta ki 116-112-re, míg Tom Kazmarek 114-114-es döntetlennek ítélte az összecsapást.

Különösen a találkozó második fele volt izgalmas: a nyolcadik és kilencedik menetben a kihívó volt a jobb, a tizedik menetben Ruiz egy négyütéses kombinációval támadta ellenfelét, a tizenegyedikben a bajnok testre is kemény volt, viszont Holyfield az utolsó szakaszban egyértelmű fölénybe került.

Veresége ellenére Holyfield bízik abban, hogy egy negyedik találkozón is a kötelek közé léphet Ruiz ellen, ugyanakkor Ruiz kötelező címvédésre készülhet a kanadai Kirk Johnson ellen. Ruiz úgy ítélte meg, szoros volt a találkozó, s elégedetlen volt, amiért nem tudta kiütni ellenfelét, ennek ellenére a következőket mondta: "Úgy érzem, én nyertem." Ruiz tábora úgy látta, a címvédő orra akkor tört el az első menetben, amikor ellenfele könyökkel megütötte. Ruiz sérülése miatt korábban is hagyta el a sajtókonferencia helyszínét, hogy törött orrát kezeltesse.Holyfield így értékelt: "Szoros mérkőzés volt, de természetes, hogy én nyertem. Nem vonulok vissza, folytatom a pályafutásomat."

Holyfieldnek 37 győzelme mellett öt veresége van és ez a második döntetlenje. az elsőt Lewisszal bokszolta, furcsa fintora az életnek, hogy azon a meccsen a szakemberek a brit bokszolót látták jobbnak, míg a mostani döntetlennél Holyfieldet. Az is igaz, hogy a két amerikai első meccsén, amikor Holyfield nyert, Ruizt látták jobbnak. A 30 éves Ruiznak 37 sikere és négy veresége mellett ez volt az első döntetlenje.

A nap másik címmeccsén az amerikai Tim Austin szombaton megvédte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) harmatsúlyú bajnoki címét, miután egyhangú pontozással legyőzte kihívóját, a thaiföldi Ratanachai Vorapint. A 30 éves Austin huszonnegyedik profi sikerét aratta.