Vágólapra másolva!
Minden eddiginél erőteljesebb célzást tett Lennox Lewis arra vonatkozólag, hogy többet nem tér vissza a szorítóba, s befejezi pályafutását. A britek nehézsúlyú világbajnoka a The Observer című lapnak adott interjújában kijelentette, csillagászati összegeket kell felajánlania számára a promótereknek, amennyiben újra ringben akarják őt látni.

Lennox Lewis június 8-án, a memphisi Piramis-stadionban a nyolcadik menetben kiütötte Mike Tysont és megvédte a WBC és az IBF profi nehézsúlyú ökölvívó bajnoki címét. A brit győzelme után nem győzte hangoztatni, hogy már mindent elért pályafutása során, nehéz lesz újra feltüzelnie magát.

A The Observer munkatársának Lewis megerősítette korábbi kijelentését, miszerint Tyson legyőzésével teljesítette küldetését, edzésbe is csak nagy pénzösszegek hallatán hajlandó újra kezdeni.

Lewist és Tysont 56 millió dollárra perelik/sport/egyeni/boksz/20020803lewist.htmlLennox Lewishttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=42222

"Tyson legyőzése felverte az áramat" - jelentette ki a napilap az amerikai ökölvívó elleni esetleges visszavágó időpontját firtató kérdésére. "Ha a menedzserek azt szeretnék, hogy összecsapjak Tysonnal, Holyfielddel vagy Klicskóval, akkor mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, hogy újra edzésbe álljak. Üzleti alapon fogok dönteni, ha nem fizetnek eleget, nem bokszolok többet."

Lewis a profi bokszolók között minden ellenfelét legyőzte legalább egyszer, de két vereséget azért így is begyűjtött. Először Oliver McCall győzte le, majd tavaly egy emlékezetes mérkőzésen Hasim Rahman kerekedett felé, mindkettőjüknek visszavágott azonban később.

"Ebben a világban mindig akad egy újabb ellenfél, aki a trónra pályázik. De emlékezzenek csak, korábban kijelentettem, nekem küldetésem van a ringben, ezt pedig június 8-án teljesítettem. Bebizonyosodott, hogy én vagyok a világ legjobb ökölvívója, ezek után nehéz újabb célt találnom magamnak."

Lewisnak az amerikai Chris Bird ellen kellene kötelezően megvédenie IBF-koronáját, szavai alapján azonban nem kizárt, hogy a csata tervezett időpontjában már visszavonult sportolóként fogja tengetni életét.

Koncz Dávid