Vágólapra másolva!
Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából rendkívül értékes ezüstérmet szerzett a magyar férfi párbajtőr-válogatott a németországi Tauberbischofsheimben rendezett csapat Világkupa-versenyen.

Az Imre Géza, Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor, Kovács Iván összeállítású együttes az első körben nem vívott, majd a 16 között az osztrákokat, a negyeddöntőben a németeket, az elődöntőben pedig a svájciakat verte magabiztosan, végül a fináléban kikapott a franciáktól.

Az athéni játékokra az április eleji világranglista első négy helyezettje, valamint régiónként még egy-egy, azaz összesen nyolc csapat utazhat. Az erőviszonyokat figyelembe véve ez azt jelenti, hogy Európát vélhetően öt együttes képviseli majd a görög fővárosban. Az oroszok, a franciák és a németek részvétele az eddigi szereplés alapján biztosnak tűnik, míg a további két helyre öt-hat válogatott, köztük a magyar pályázik. Utóbbinak a havannai világbajnokságon nyújtott gyenge produkciója miatt a hátralévő kvalifikációs versenyeken kiválóan kell szerepelnie, ezért is számít különösen jó hírnek a németországi második hely.

Eredmények:
a 16 között:
Magyarország - Ausztria 45-39
a negyeddöntőben:
Magyarország - Németország 45-30
Franciaország - Svédország 35-30
Ukrajna - Olaszország 45-41
Svájc - Oroszország 36-33
az elődöntőben:
Magyarország - Svájc 45-35
Franciaország - Ukrajna 45-31
a 3. helyért:
Ukrajna - Svájc 45-34
a döntőben:
Franciaország - Magyarország 45-36

A végeredmény:
1. Franciaország
2. Magyarország
3. Ukrajna
4. Svájc
5. Németország
6. Svédország
7. Olaszország
8. Oroszország

A versenyen 27 csapat indult.

A magyarok, illetve a vetélytársak még Barcelonában, majd Vancouverben gyűjthetik ranglista-pontjaikat.