Vágólapra másolva!
A szombaton zárult miskolci országos bajnokságot követően Harczi Zsolt és Téglás Péter, a férfi-, illetve nőiasztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az április 24. és május 1. között Brémában sorra kerülő csapat világbajnokságon szereplő játékosok névsorát.

Az év kiemelkedő világversenyére a férfiaknál ugyanaz a négy játékos kapott bizalmat, akik - Lindner Ádámmal kiegészülve - a tavalyi Eb-n megnyerték a második divíziót, és akik az azt követő Eb-selejtezőkön szerepeltek.

A nőknél is érezhető az erősebb nemnél már megtörtént fiatalítás, hiszen a vezéregyéniség Tóth Krisztina mellett három viszonylag tapasztalatlan versenyzőt válogatott be a kapitány. A korosztályában Európa-bajnok és vb-ezüstérmes Li Bin személyében ráadásul ifjúsági korú újoncot avat a magyar együttes, de a csapatban Eb-bronzérmes Lovas Petra is először szerepelhet világbajnokságon.

A magyar vb-csapatok:
férfiak: Fazekas Péter (Langenlois), Jakab János (BVSC), Pázsy Ferenc (Plüderhausen), Zwickl Dániel (Kapfenberg)

nők: Li Bin (Statisztika), Lovas Petra (Postás-Matáv), Póta Georgina (Statisztika), Tóth Krisztina (Busenbach)

A március elején elkészült lista alapján a magyar női válogatott a nyolcadik kiemelt lesz, a rangsorban öt ázsiai ország, valamint Németország és Románia előzi meg az együttest. A második kategóriában szereplő férfiakat az első három játékos világranglistás helyezése alapján a 27. helyre rangsorolták.