Eltiltás várhat a botrányhős teniszezőre

Nick Kyrgios, tenisz
AUSTRALIA, Melbourne : Australia's Nick Kyrgios smashes his racquet on court during his men's singles match against Italy's Andreas Seppi on day seven of the 2015 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 25, 2015.
Vágólapra másolva!
Az ausztrál Nick Kyrgiost 1500 dollárra büntette a férfi teniszversenyeket szervező ATP. Előfordulhat, hogy visszaesőként eltiltás várhat a teniszjátékosra. 

A világranglistán 32. játékosnak azért kell a zsebébe nyúlnia, mert a sanghaji keménypályás torna első fordulójában "hangos obszcenitással" adott hangot véleményének az osztrák Andreas Haider-Maurer elleni győztes mérkőzésén. Kyrgios "cirkusznak" nevezte a viadalt, "őrültnek" a körülményeket, és szidta a borítást.

"Sokkal jobbat vártam egy Masters-tornától - mondta a meccs után Kyrgios. -

ők mindig a centerpályán játszanak, ahol a legnagyobb rendben vannak a dolgok."

Nem ez volt az első ügye

A 20 esztendős teniszező eltiltást is kaphat mostani szavaiért, miután az augusztusi, montreali viadalon a pályán és az öltözőben is nézeteltérésbe keveredett Stan Wawrinkával. Az ominózus összecsapáson, amelyet Wawrinka - hivatalosan hátsérülése miatt - feladott a harmadik játszmában, Kyrgios átszólt svájci riválisának a pályán: "Kokkinakis megdöngette a barátnődet. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom."

Ilyen, amikor Nick Kyrgios formában van Forrás: AFP

Az ATP szerint Kyrgios "kirívóan sportszerűtlen volt, és rosszat tett a tenisznek" akkori cselekedetével, amelyet hat hónapra felfüggesztett egy hónapos eltiltással, valamint 25 ezer dolláros büntetéssel szankcionált. Ezt azt jelenti, hogy a játékosnak fél évig - február 24-ig - makulátlanul kellett volna viselkednie, különben eltilthatják.